Google heeft in 2017 meer dan 700.000 apps uit Play Store verwijderd

Google is in het afgelopen jaar druk bezig geweest met het ‘schoon houden’ van de Google Play Store. Over het jaar 2017 heeft het bedrijf ruim 700.000 applicaties en toepassingen verwijderd uit de Play Store. Dit is veel meer dan in 2016.

700.000 apps uit Play Store

De Google Play Store is dé plek voor de Android-bezitters. Je vindt hier games, applicaties en andere toepassingen voor op je smartphone of tablet. De keuze is enorm, maar toch is het goed waakzaam te zijn over wat je precies installeert. Google heeft bekend gemaakt dat het in 2017 druk bezig is geweest met het verwijderen van zogenoemde malafide apps.

Google Play Protect Android

In 2017 zijn 700.000 van dit soort malafide, misleidende apps uit de Play Store gehaald. Dit is een stijging van 70 procent ten opzichte van 2016. De reden waarom een applicatie uit de Play Store is verwijderd, verschilt. Het meest verwijderd werden de zogenoemde Copycats apps; applicaties die zich voor doen als een populaire titel. Een voorbeeld hiervan beschreven we hier eerder, waarbij WhatsApp als voorbeeld is genomen. Het ging om zo’n 250.000 copycats-apps die verwijderd zijn.

Ook applicaties met ongepaste inhoud zijn verwijderd, net als applicaties die voorzien waren van malware. Volgens Andrew Ahn, productmanager van Google Play, is 99 procent van de malafide apps onderschept voordat iemand ze kon installeren. Dit is te danken aan de verbeterde manieren van detecteren van misleidende apps dankzij slimme technieken. Tevens wordt een nieuw soort malafide apps ontdekt waarbij het doel is om cryptomunten zoals de Bitcoin te ‘minen’. Eerder lanceerde Google ‘Play Protect‘ in de Play Store om beveiligingsproblemen meer tegen te gaan.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel