Facebook gaat je tijdlijn aanpassen: meer vrienden, minder bedrijven

Facebook heeft aangekondigd dat het wederom wijzigingen gaat doorvoeren in het nieuwsoverzicht, ofwel je tijdlijn. Berichten en updates worden beter gerangschikt en hierbij krijgen personen meer prioriteit dan bedrijven en nieuws. Wat gaat er precies veranderen?

Facebook tijdlijn gaat veranderen

We ‘liken’ wat af… van bedrijven tot updates en van nieuws tot aan updates van je vrienden. Alles bij elkaar bepaalt Facebook met het algoritme wat je als eerst te zien krijgt. We worden overspoeld met berichten in onze timeline en Facebook gaat nu dingen veranderen, zo heeft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg bevestigd. Het wil terug naar de tijd waarin het begon; de focus op contact houden met echte vrienden.

Status-updates van bedrijven, pagina’s en andere bronnen zullen hiermee minder hoog in je tijdlijn verschijnen. Ze worden gezien als minder belangrijk waardoor andere updates meer prioriteit krijgen, zoals updates van je vrienden. In een reactie geeft Zuckerberg aan dat het vooral populaire berichten waarop je vrienden reageren of het liken een belangrijkere positie krijgen.

Het is niet direct duidelijk wat de wijzigingen precies betekenen voor bedrijven en pagina’s. Wil je écht bovenaan komen als bedrijf, dan zal er meer geïnvesteerd moeten worden om berichten te promoten. Wel zal het mogelijk blijven om bij een pagina of bedrijf aan te geven dat nieuwe updates direct bovenaan in het nieuwsoverzicht moeten verschijnen; zo weet je zeker dat je niks mist van je favoriete pagina.

We bespraken op DroidApp eerder al de app Friendly for Facebook. Met deze applicatie krijg je binnen Facebook nog meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld je tijdlijn op ‘meest recent’ sorteren. Heb jij de pagina van DroidApp al geliked op Facebook? Doe dat snel!

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel