Facebook app krijgt visuele wijzigingen: je tijdlijn gaat er anders uitzien

Facebook heeft wijzigingen aangekondigd voor de mobiele apps. De tijdlijn, ofwel de nieuwsfeed moet duidelijker worden en prettiger te bedienen zijn. Dit zijn de wijzigingen die we binnenkort in de Facebook app gaan zien.

Interface Facebook app op de schop

Je bent geen uitzondering als je vele keren per dag de Facebook-app opent en kijkt wat je vrienden aan het doen zijn. Facebook heeft nu aangekondigd dat er verschillende wijzigingen doorgevoerd gaan worden over de weergave van je tijdlijn.

Facebook tijdlijn

De nieuwsfeed krijgt nieuwe icoontjes, en voor een groot deel van de gebruikers zijn die nu al zichtbaar. Het gaat om icoontjes bovenin beeld en ook de pictogrammen bij een bericht worden licht aangepast. Tevens wordt de weergave van een post aangepast waarbij minder blauwe kleuren te vinden zullen zijn.

Facebook nieuwe interface

De reacties op een bericht krijgen een lichtgrijze achtergrond mee en profielfoto’s worden rond in plaats van vierkant. De lichtgrijze achtergrond vervangt overigens ook gelijk de horizontale strepen tussen de verschillende reacties.

Facebook app tijdlijn

Facebook rolt de visuele wijzigingen in de interface in de komende weken uit naar iedere gebruiker. Dit gebeurt middels een server-side update, dus niet via een app-update via de Play Store. Ook wordt de Facebook Camera uitgebreid met direct live streamen, het toevoegen van tekst en de update plaatsen op je tijdlijn. Tevens wordt het mogelijk om een gifje te maken.

Wat vind jij van de nieuwe vertoning in de Facebook-app?

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel