Google Play Protect wordt uitgerold: meer bescherming voor Android

Tijdens de afgelopen editie van Google I/O kondigde Google extra beveiligingsmaatregelen aan voor Android. Met Google Play Protect moet bijvoorbeeld extra beveiliging geboden worden tegen malware. De uitrol van deze extra beveiliging is nu gestart.

Google Play Protect voor Android

Android-apparaten krijgen er vanaf nu een extra functie bij. Google heeft bekend gemaakt dat het vanaf nu is begonnen met het uitrollen van Google Play Protect. De service werd aangekondigd tijdens Google I/O 2017 en we schreven in mei al over Google Play Protect.

Google Play Protect

Er wordt gecontroleerd op verdachte activiteiten in applicaties die op het toestel geïnstalleerd staan. In het geval van een beschadigde app zal Google je helpen met het verwijderen van de desbetreffende toepassing. De dienst maakt gebruik van machine learning om dergelijke activiteiten op te sporen en te herkennen.

Google Play Protect kan gezien worden als een soort van virusscanner die als extra laag over Android ligt. Het bedrijf laat weten dat als er serieuze risico’s zijn in de beveiliging; dat dan de applicatie direct volledig geblokkeerd wordt.

Google Play Protect Android

Wil je controleren of Play Protect op jouw toestel is ingeschakeld? Ga dan naar Instellingen > Google > Beveiliging > Apps verifiëren. Hier kun je ook aangeven dat ook apps gecontroleerd moeten worden die niet uit de Play Store gedownload zijn. Overigens toont Google in haar voorbeeld ook een Play Protect-melding in de Play Store, maar lijkt deze niet bij iedereen op te duiken.

Lees ook

Reageer op dit artikel