Google Play Store: nieuw design voor ‘Mijn apps’ met sorteer-functies

Google test een nieuw design voor het overzicht met geïnstalleerde applicaties in de Play Store. In de afgelopen tijd heeft Google verschillende veranderingen doorgevoerd in de Android-app van de Google Play Store. Nu is het scherm met ‘Mijn apps’ aan de beurt, met sorteer-functies.

‘Mijn apps’ in Play Store

Verschillende gebruikers maken melding van een vernieuwde verbetering in de Google Play Store. Het overzicht ‘Mijn apps en games’ is voorzien van een vernieuwd design en sorteer-opties. Geïnstalleerde applicaties kunnen gesorteerd worden op alfabetische volgorde, grootte, laatste keer dat de app geüpdatet is en wanneer de app voor het laatst gebruikt is. Eerder verschenen er al berichten over sorteren in de Play Store.

Google Play Store mijn apps

De drie tabbladen bestaan in de nieuwe versie uit updates, geïnstalleerd en alle. Bij alle vind je net als nu alle applicaties die je ooit hebt gedownload uit de Google Play Store. Wanneer je bent aangemeld voor een beta-versie van een app, dan zal ook het tabblad ‘bèta’ weergegeven worden. Achter iedere app wordt ook de mogelijkheid getoond om de app te updaten of te openen.

Google Play Store mijn apps

Google lijkt de nieuwe interface voor ‘Mijn apps’ op erg kleine schaal uit te rollen. Het is niet bekend of dit het startschot is voor een brede uitrol, of dat het voorlopig bij een test blijft. Wat vind jij van de nieuwe interface? We horen het graag van je!

Lees ook

Reageer op dit artikel