Google telt kwaliteit van apps mee in Play Store positie

Google gaat haar sortering in de Google Play Store licht wijzigen, apps die van hoge kwaliteit zijn worden nu hoger in de lijsten getoond. Daarmee wil Google kwalitatief goede applicaties belonen met een hogere positie.

App kwaliteit is belangrijk

Met het meenemen van de kwaliteit van een applicatie in het bepalen van de positie van een app neemt Google een belangrijke stap. Waardeloze applicaties worden voortaan wat lager getoond en de applicaties waar je echt iets aan zult hebben scoren beter. Bij kwaliteit kijkt Google onder andere naar of een applicatie vaak crasht of instabiel is.

Google Play Store startscherm

Google claimt dat ongeveer 50 procent van de 1-ster recensies in de Play Store oorzaak zijn van een instabiele app.

Ontwikkelaars zouden in hun ontwikkelproces te weinig rekening houden met de stabiliteit van hun apps. Gebruikers zitten dan ook niet te wachten op trage apps of apps die excessief veel batterij gebruiken.

Daarbij krijgen ontwikkelaars via het Play Store dashboard al inzicht in belangrijke prestatiegerichte onderdelen van hun apps. Zo kunnen zij zien hoe snel de app opstart en zijn er tools beschikbaar om apps te testen voordat zij uitgegeven worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel