De 5 beste apps van augustus 2017 (+ het belangrijkste nieuws)

In de maand augustus konden we kennismaken met Android 8.0 Oreo. ook verscheen de DroidApp Weer-app test 2017 en nieuwe toestellen zoals de Galaxy Note 8 en de Nokia 8. Iedere maand bespreken we de beste apps van de afgelopen maand en zetten we het belangrijkste nieuws voor je op een rij.

Android in augustus 2017

De maand september is begonnen en dus blikken we terug op de maand augustus. We kregen eindelijk de volledige naam van de nieuwe Android-versie te horen tijdens de Android 8.0 Oreo aankondiging. Om te zien wanneer jouw toestel de update krijgt, kun je ons Android Oreo update overzicht raadplegen. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de beveiligingsupdates, en veel fabrikanten kunnen nog veel verbeteren.

weer-app test 2017

We publiceerden ook de uitgebreide, weer-app test 2017. Hierin hebben we een half jaar lang op meerdere plaatsen in Nederland onderzoek gedaan naar de beste weer-app. We kunnen vast verklappen; de verschillen zijn weer groot, en we hebben een nieuwe winnaar.

Augustus was ook de maand van de nieuwe toestellen. We kregen de Samsung Galaxy Note 8, Moto G5S (Plus) en natuurlijk de Nokia 8. Daarnaast kunnen we in Google Maps nu vragen en antwoorden vinden en stopt Huawei met goedkope smartphones uitbrengen.

Sony Xperia XZ1

Daarnaast was het begin van de IFA en zagen we de aankondiging van de nieuwe LG V30, Moto X4 en Sony Xperia XZ1 serie. Ook de robuuste high-end smartphones van Cat zagen we voorbijkomen.

In de maand augustus hebben we verschillende telefoons en smartphones behandeld in onze rubriek ‘De vergeten telefoon/smartphone’. Deze maand waren dat de Motorola RAZR V3, HTC Tattoo, LG Cookie en Samsung Blue Earth. We publiceerden ook de LG Q6 review en de Moto E4 Plus review, voorzien van geweldige accu.


Beste apps van augustus

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de applicaties die we in de maand augustus hebben besproken op DroidApp. We hebben ze in willekeurige volgorde voor je gezet. Lees ook het overzicht met de 8 beste apps van juli 2017.

Swipe for Facebook 7.0

Swipe for Facebook

De officiële Facebook-applicatie wordt niet bij iedereen gewaardeerd. De app vraagt doorgaans veel van de accu en de smartphone. Er zijn een aantal apps van derden uitgebracht voor het gebruik van Facebook en in de maand augustus schreven we over Swipe for Facebook 7.0. Deze alternatieve Facebook-app is voorzien van een strak design en veel opties om zowel het sociale netwerk zelf als de chat-functie Messenger in één app te gebruiken.

Swipe for Facebook
Swipe for Facebook
Ontwikkelaar: Happening Studios
Prijs: Gratis+

Action Launcher 27

Action Launcher

Action Launcher 27 werd deze maand uitgebracht. Deze versie van de launcher is voorzien van een reeks verbeteringen en nieuwe functies. Het gaat om functies die toegevoegd zijn aan Android 8.0 Oreo, zoals de gekleurde App Shortcuts. Deze geven je inzicht in meldingen van die specifieke app door het app-icoontje ingedrukt te houden. Eind juli werd ook al een grote update uitgerold voor de geliefde launcher, waarbij veel nieuwe functies zijn toegevoegd.

Action Launcher
Action Launcher
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Swarm 5.0

Swarm

Deze maand werd Swarm 5.0 uitgebracht, voorheen bekend als Foursquare. Met Swarm kun je inchecken bij locaties en hiermee punten en stickers verdienen. Ook kun je van je vrienden zien waar zij zich op dat moment bevinden. Swarm 5.0 brengt een compleet vernieuwd design en heb je de mogelijkheid om interactieve kaarten te bekijken van zowel jezelf als van je vrienden. De ontwikkelaar heeft ook tientallen nieuwe stickers toegevoegd aan de locatie-app.

Foursquare Swarm: Check In
Foursquare Swarm: Check In
Ontwikkelaar: Foursquare
Prijs: Gratis

WhatsApp AutoResponder

WhatsApp AutoResponder

We zijn graag in de weer met onze smartphone, maar niet altijd komt het even gelegen om te antwoorden op dat ene berichtje. Met de app WhatsApp AutoResponder hoef je niet meer iedere keer zelf te reageren, maar wordt dit voor je gedaan. Je kunt instellen wat er op welke tekst als reactie gestuurd moet worden. Daarbij kun je ook aangeven of dit naar bepaalde contacten gestuurd moet worden of naar iedereen. Handig bijvoorbeeld als je in de auto zit en niet afgeleid wilt worden. Daarbij werkt het automatisch antwoorden van WhatsApp berichten met deze app ook bij groepsgesprekken.

AutoResponder voor WhatsApp
AutoResponder voor WhatsApp
Ontwikkelaar: AutoResponder.ai
Prijs: Gratis+

Huishouden taken app

Clean My House

Wat zou het handig en fijn zijn als je geen tijd meer hoeft vrij te maken voor het huishouden, en het allemaal automatisch zou gebeuren. Met de app Clean My House kun je een handige takenlijst samenstellen voor het huishouden. Daarbij kun je aangeven dat je een bepaalde taak over een aantal dagen of bepaalde tijd wilt herhalen en krijg je overzicht in de dingen die je moet doen in huis. Ook het uitstellen van taken naar een later moment behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Tot slot hebben we in de afgelopen week verbeteringen doorgevoerd in de (mobiele) website van DroidApp. De groene kleur die soms wat onduidelijker was hebben we vervangen voor een oranje kleur, die matcht bij de huisstijl kleur van DroidApp. We horen graag hoe je deze optimalisatie ervaart!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel