Huawei stopt met het uitbrengen van goedkope smartphones in Nederland

Huawei zet een punt achter de verkoop van goedkopere toestellen. Niet alleen in Nederland zal de Chinese fabrikant hiermee stoppen, maar dit zal wereldwijd niet meer de aandacht hebben. Gaat Huawei zich alleen maar op de dure toestellen richten? Wij hebben Huawei om een reactie gevraagd. Overigens geeft de Huawei directeur meer informatie over de Huawei Mate 10.

Huawei stopt met goedkope smartphones

In een interview met Bloomberg heeft de directeur van Huawei, Richard Yu, bekend gemaakt te stoppen met het uitbrengen van toestellen die vallen in het low-end segment. De reden hiervan is dat de toestellen simpelweg niet genoeg opbrengen door de te lage marges. Huawei zal de ‘duurdere’ smartphones prioriteit geven en hier nog meer aandacht aan schenken.

Echter is het voor iedereen anders welke prijsklasse nou budget is. We hebben Huawei Nederland benaderd met de vraag wat er concreet gaat veranderen. De exacte invulling is nog niet helemaal duidelijk. Wel staat vast dat Huawei afscheid neemt van smartphones tot ongeveer 150 euro.

Huawei goedkope smartphones

Daarom vragen we ons af of de Huawei Y3 (2017) inderdaad nog uitgebracht gaat worden en of de Huawei Y5 (2017) ook in de winkels komt te liggen. Deze kans schatten we namelijk vrij klein. Onlangs kwam Huawei wel met een aantal nieuwe toestellen in het goedkopere segment; de Huawei Y6 en Huawei Y7. Deze twee toestellen zijn al wel verkrijgbaar en kosten allebei minder dan 200 euro. Daarnaast wordt deze maand de Huawei Y6 Pro (2017) in Nederland verwacht.

Huawei Nederland laat aan DroidApp weten dat er dus geen toestellen meer onder de 150 euro uitgebracht zullen worden. Het is echter niet zo dat alleen de dure high-end smartphones de aandacht krijgen zoals de Huawei P10.

Huawei Mate 9

Mate 10

Als voorbeeld voor toestellen die prioriteit krijgen geeft de directeur een hint naar de Huawei Mate 10. De opvolger van de Mate 9 zou naar eigen zeggen de iPhone op alle gebieden moet overtreffen. Zo moet de camerakwaliteit nog beter zijn, waarbij gebruik gemaakt wordt van de Leica dual-camera. Yu geeft verder aan dat de Mate 10 over een nog grotere accu zal beschikken, een full-screen display (met dunne schermranden?) en veel handige features.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel