Samsung Galaxy Note 8 aangekondigd: pre-order start vandaag met gratis DeX

De Samsung Galaxy Note 8 is zojuist officieel aangekondigd. Het toestel dook in de afgelopen weken en maanden al vaak op en nu zien we dus de Galaxy Note 8 in het echt. We zetten alle details op een rijtje. Inclusief de pre-order actie waarbij je een gratis DeX krijgt.

Samsung Galaxy Note 8 aankondiging

De aankondiging van de Samsung Galaxy Note 8 is zojuist geweest en nu weten we dan vrijwel alles over het nieuwe toestel van Samsung. De Note 8 moet alle ellende vergeten rondom de Galaxy Note 7. Dat toestel kwam vorig jaar meerdere malen negatief in het nieuws omdat het vanuit het niets kon ontploffen. Samsung wil dit uiteraard niet nog een keer en dus krijgt de Note 8 nog meer aandacht bij controles en dergelijke.

Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 verscheen in de afgelopen tijd al vaak in het nieuws en zo wisten we al een hoop details. Aan de voorkant is het zogenoemde Infinity Display te vinden; 6,3 inch groot en Super AMOLED met een resolutie van 2960 x 1440 pixels. Net als bij de Galaxy S8 en S8+, waar het toestel veel van wegheeft, is de beeldverhouding 18,5:9 waardoor het langwerpiger is.

Samsung Galaxy Note 8 display

S-Pen

Het toestel is vervaardigd uit glas en heeft een metalen frame. Uiteraard is ook de S-Pen aanwezig en biedt deze een grote hoeveelheid mogelijkheden. De slimme stylus, zoals we het pennetje het beste kunnen omschrijven reageert op acties en zo haal je nog meer uit je toestel. Je kunt delen van een video omzetten naar een gifje, notities maken zonder dat het hele scherm ingeschakeld hoeft te worden en direct woorden selecteren en vertalen.

Aan de achterzijde bevindt zich de vingerafdrukscanner. De Note 8 krijgt de IP68 certificatie en is dus stof- en waterbestendig.

Samsung Galaxy Note 8 dual-camera

Dual-camera

Natuurlijk is er meer aan de achterzijde van de Samsung Galaxy Note 8 te vinden. Samsung plaatst voor het eerst in een Europees toestel een dual-camera. Deze camera heeft twee lenzen van 12 megapixel en natuurlijk een dubbele LED-flitser. Er is autofocus en een erg lage lichtgevoeligheid van f/1.7.

De groothoeklens heeft een lichtgevoeligheid van f/2.4. Tevens is er 2x optische zoom zodat onderwerpen ietsje dichterbij gehaald kunnen worden en is er optische beeldstabilisatie. Aan de voorzijde is een 8 megapixel front-camera met een diafragma van f/1.7 en autofocus. Ook is er weer de irisscanner.

De Samsung Galaxy Note 8 is verder voorzien van een Exynos 8895 octa-core processor met een rekenkracht van viermaal 2.3 GHz en viermaal 1.7 GHz. Daarnaast is er een flinke hoeveelheid RAM-geheugen; 6GB om precies te zijn. De opslagcapaciteit is 64GB en kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. De telefoon draait op Android 7.1.1 Nougat, voorzien van de eigen Samsung Experience UI met Bixby.

Onder de behuizing is een 3300 mAh accu te vinden. Deze kan draadloos opgeladen worden en tevens snel opgeladen worden dankzij Quick Charge 2.0.

Verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8 zal vanaf 15 september beschikbaar zijn in Nederland. Het toestel krijgt een adviesprijs van 999 euro. Je kunt hierbij kiezen uit de kleuren Midnight Black en Maple Gold. Samsung heeft het hierbij over ‘de eerste modellen’. Het lijkt dus niet uitgesloten te zijn dat er in de toekomst meer kleuren beschikbaar komen.

Samsung Galaxy Note 8 doos

Als je in de periode van 23 augustus tot 14 september 2017 een pre-order plaatst voor de Galaxy Note 8, krijg je een gratis DeX, hiermee kun je van je Note 8 een volwaardige computer maken. Je kunt bijvoorbeeld Microsoft-apps gebruiken -zoals Word, Excel etc.- met een extern scherm en extern toetsenbord en muis.

Je kunt het toestel vanaf nu pre-orderen via onderstaande links. Overigens is het opvallend dat in Nederland en België bij Samsung alleen de dual-sim versies gepre-orderd kunnen worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel