Google Maps: vraag-en-antwoord voor iedereen en locaties met tabbladen

Google Maps heeft bekend gemaakt dat de vraag-en-antwoord sectie vanaf nu voor iedereen beschikbaar is. Hier wordt het mogelijk om meer informatie te krijgen over een plaats. Daarbij zien we een vernieuwde lay-out voor de locaties.

Google Maps: locatie tabbladen

Regelmatig voorziet Google de Maps-app van aanpassingen en optimalisaties. Middels een server-side update is nu de vormgeving van plaatsen veranderd. Je hoeft niet langer meer lang naar beneden te scrollen om de informatie (genaamd overzicht), reviews of foto’s van een plek te bekijken. Voortaan vind je deze informatie in aparte tabbladen terug.

Google Maps tabbladen

Vraag en antwoord

Google heeft ook bekend gemaakt dat ‘vraag en antwoord’ vanaf nu voor iedereen beschikbaar is in de app en mobiele website. Onlangs werd de Q&A functie al beschikbaar gesteld in de beta-versie van Google Maps (bijvoorbeeld voor lokale gidsen). Je kunt bijvoorbeeld een specifieke vraag stellen over een restaurant of over een andere voorziening. Andere Google Maps gebruikers kunnen vervolgens op deze vraag reageren. Een antwoord van iemand kan ook gemarkeerd worden als nuttig door op het duimpje te tikken.

Google Maps vraag antwoord

De functies worden vanaf nu uitgerold voor de Android-app van Google Maps. Wil je alles uit Maps halen, lees dan ons uitgebreide artikel met Google Maps tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel