Google Maps bevestigt uitrol weergave maximum snelheid in verschillende regio’s

Bij verschillende gebruikers dook eerder al de weergave van de maximum snelheid op in Google Maps. Misschien is dit wel één van de meest gevraagde functies voor de navigatie-app van Google. Nu is er de bevestiging dat Google de weergave van de maximum snelheid uitrolt in verschillende regio’s.

Maximale snelheid in Google Maps

Google test een nieuwe, toch wel eigenlijk onmisbare functie in de app van Google Maps; de weergave van de maximum snelheid. In september dook de maximum snelheid voor het eerst op bij verschillende gebruikers in de Verenigde Staten. Echter bleef een verklaring vanuit Google uit. Tot nu, want nu heeft Google meer details gegeven over de toevoeging van de functie.

Google Maps maximum snelheid

Op dit moment is de weergave van de maximaal toegestane snelheid alleen te zien in twee regio’s; San Francisco Bay Area en Rio de Janeiro. Volgens Google zullen andere regio’s binnenkort toegevoegd worden, maar onbekend is welke regio’s dit zijn en wanneer dit zal plaatsvinden. De reactie is als volgt;

Hi all,

Confirming on behalf of the Google Maps team: Speed limits feature is currently available in the San Francisco Bay Area and Rio de Janeiro. We’ll be rolling out to more regions soon.

Thanks!

Het feit dat Google spreekt over ‘andere regio’s’, lijkt het erop dat we deze handige functie voorlopig niet hoeven te verwachten in Europa en dus in Nederland. Toch verwachten wij dat de functie vroeg of laat wel beschikbaar zal zijn, omdat vergelijkbare apps (waaronder het eigen Waze) dit al wel hebben.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel