Google Maps: sneller schakelen ‘Alleen WiFi-modus’ en meer verbeteringen

De Android-app van Google Maps heeft een kleine verbetering gekregen. Eerder kwam Google al met de WiFi-modus in Google Maps waarmee er vrijwel geen data meer via het mobiele netwerk wordt verbruikt, maar nu is de toegankelijkheid hiertoe verbeterd. Ook zijn er andere verbeteringen doorgevoerd bij het uploaden van foto’s.

Google Maps ‘Alleen WiFi’

De databesparende WiFi-modus in Google Maps werd vorig jaar augustus uitgerold naar iedereen. Dankzij de WiFi-modus wordt voorkomen dat vele MB’s uit je (misschien kostbare) databundel gebruikt worden om je route te plannen of om informatie op te halen. Je kunt namelijk vooraf kaarten offline op het apparaat opslaan en deze worden vervolgens 30 dagen op het toestel bewaard.

Overigens werkt de functie Alleen WiFi alleen voor autonavigatie, maar dit kan wel degelijk handig zijn als je over een niet zo grote databundel beschikt of vakantie gaat naar buiten de EU; binnen de EU zijn namelijk de roamingkosten verleden tijd.

Google Maps Alleen WiFi

Alleen WiFi

Voorheen moest je via verschillende handelingen in het menu de WiFi-modus activeren, en dat is vanaf nu niet meer nodig. In het zijmenu van Google Maps is vanaf nu de ‘Alleen WiFi’ optie te vinden waarbij je de schakelaar direct kunt activeren. Als er geen WiFi verbinding actief is, werken dus alleen je offline opgeslagen kaarten. Onder de WiFi-optie vind je de optie ‘Offline kaarten’. Daar vind je voortaan ook de bijbehorende instellingen voor de functie en dus de opgeslagen kaarten. De optie is dus verdwenen uit het menu met Instellingen.

Google Maps foto uploaden wifi

Foto’s uploaden

Ook voor het uploaden van foto’s is een kleine verbetering doorgevoerd. Vanaf nu krijg je bij de melding die je ziet bij het uploaden, de mogelijkheid om de optie ‘wachten op WiFi’ te selecteren. Het uploaden van foto’s wordt dan hervat als je verbonden bent met een WiFi-netwerk. Dit bespaart dan weer mobiel dataverkeer. De optie wordt vervolgens ook voor in de toekomst onthouden.

Wil je meer tips voor Google Maps? Lees dan ons uitgebreide Google Maps tips artikel met 24 handige weetjes en tricks. Vorige week ontdekte DroidApp ook de nieuwe OV vertrektijden in de Google Maps app.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel