Google Maps introduceert nieuwe levels en beloningen voor lokale gidsen

Google Maps is een waardevol platform, maar het zou er een stuk saaier uitzien zonder de hulp van lokale gidsen. Tot vandaag kon je niet hoger dan level 5, maar Google heeft nu nieuwe levels aangekondigd voor de Local Guides. De lokale gidsen kunnen nu zelfs level 10 bereiken en iedereen met niveau 4 of hoger, krijgt een beloning.

Nieuwe levels Lokale Gidsen

Wie zich heeft aangemeld als Lokale Gids in Google Maps, krijgt met regelmaat extraatjes en als eerste toegang tot nieuwe Google-diensten. Je kunt punten verdienen met het uploaden van foto’s voor locaties, het geven van beoordelingen, het toevoegen van een plaats en het bijwerken van informatie.

Lokale gidsen nieuwe levels

Levels en punten

Nu heeft Google het puntensysteem aangepast en kun je ook hoger dan level vijf. Je bereikt niveau 5 bij 500 punten; daar zijn nu level 6, 7, 8, 9 en 10 bijgekomen. Afhankelijk van het niveau wijzigt ook de badge die aangeeft dat je deel uit maakt van de Lokale Gidsen.

Je bereikt niveau 6 bij 1500 punten, niveau 7 bij 5000 punten en niveau 8 bij 15.000 punten. Hiervoor moet je dus een hele hoop werk verrichten bij Google Maps. Ben je dan nog steeds enthousiast, dan bereik je niveau 9 bij 50.000 punten en bereik je niveau 10 bij 100.000 punten.

Beloningen

Bij ieder level krijg je extraatjes, toegang tot exclusieve diensten of nieuwe functies in Google Maps. Daarbij heeft Google bekend gemaakt dat alle gebruikers met niveau 4 en hoger, drie maanden gratis Google Play Music krijgen en 75 procent korting op een huurfilm uit Google Play Movies. Mocht je nog niet op level 4 zitten, dan heb je tot 31 augustus om alsnog deze beloning te krijgen.

Google Maps local guides

De nieuwe levels worden vanaf nu zichtbaar in de app, maar zijn nog niet voor iedereen zichtbaar. Dat gebeurt in de komende tijd. Daarbij geeft Google Maps na je bijdrage direct een scherm met hoeveel punten je met die bijdrage hebt verdiend.

Lees ook

Reageer op dit artikel