Google Maps app voor Android krijgt bewerk-tools

Google heeft de Android-app van Google Maps voorzien van een aantal extra tools. Hiermee wordt het mogelijk om wijzigingen door te geven omtrent een weg, ontbrekende plaats en dergelijke. De bewerking-tools in Google Maps vervangen de Map Maker functionaliteit.

Bewerkingen in Google Maps

De Android-app van Google Maps is uitgebreid met tools om de kaart mee te bewerken. Sinds begin april is Google gestopt met Map Maker, waarbij wijzigingen in de kaart aangegeven konden worden. Een vervangende tool is nu te vinden in de app, zij het wat verstopt.

In het menu vind je de optie ‘Feedback verzenden’. Er zijn verschillende opties te kiezen. Bij de kaart bewerken kun je wijzigingen aangeven over een weg of straat. Bijvoorbeeld dat deze onjuist getekend is, de richting niet goed is of deel uitmaakt van privé-terrein. Verder is het mogelijk om een ontbrekende weg te melden of een plaats toe te voegen die nog niet in Google Maps is te vinden.

De functies zijn te vinden in het zijmenu van de Google Maps app bij ‘feedback verzenden’. Lees ook ons uitgebreide artikel met Google Maps tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel