Sundar Pichai: “Google Maps krijgt binnenkort advertenties met toegevoegde waarde”

De CEO van Google, Sundar Pichai, heeft in een interview aangegeven dat Google Maps binnenkort advertenties zal introduceren. Google Maps is niet de meest winstgevende dienst van Google en dat moet in de toekomst veranderen. Advertenties kunnen ook positief uitpakken voor de gebruiker.

Google Maps krijgt advertenties

Sundar Pichai heeft in een interview met Wall Street bevestigd dat er binnenkort gestart wordt met het tonen van reclame en advertenties in de gratis kaartendienst. Google Maps is op dit moment niet de meest winstgevende dienst van Google en op deze manier wil Google geld verdienen met de dienst. Hoe de advertenties er uit komen te zien is niet bekend.

Google Maps advertentie

Pichai laat doorschemeren dat de advertenties een toegevoegde waarde moeten hebben voor gebruikers. Hierbij kan gedacht worden aan kortingsbonnen voor een bepaalde winkel bijvoorbeeld. Mogelijk wordt er ook gebruik gemaakt van gesponsorde content waarbij je bijvoorbeeld een bepaald restaurant bovenaan de resultaten ziet staan.

Wanneer de advertenties toegevoegd worden aan Google Maps is op dit moment niet bekend. Vorig jaar mei schreven we ook al over reclame in Google Maps. Hier zagen we ook screenshots van een voorbeeld van een reclame.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel