Google Maps voor Android test nieuwe werkbalk met snelkoppelingen

De Android-app van Google Maps kreeg onlangs een flinke update met een vernieuwd design. Nu test Google opnieuw veranderingen voor de Android-applicatie waarbij we een nieuwe werkbalk zien met snelkoppelingen. 

Nieuwe werkbalk in Google Maps

Zo nu en dan test Google nieuwe functies voor haar kaartendienst Maps. De Android-app van Google Maps is wederom voorzien van een server-side update waarbij verschillende gebruikers een aantal lichte wijzigingen zien. We zien een nieuwe werkbalk die diverse snelkoppelingen toont.

Je krijgt bij een locatie de mogelijkheid meer informatie te bekijken, of om de route te plannen. Wanneer je de informatie hebt geopend is eveneens de nieuwe werkbalk te zien met de mogelijkheid om de kaart te tonen. Het blauwe icoontje van de navigatie is in deze weergave verdwenen. Vreemd genoeg zien we de nieuwe Google Maps weergave niet op ieder toestel en lijkt het niet bij iedere gebruiker beschikbaar te zijn.

Het is op dit moment niet duidelijk of Google de nieuwe werkbalk in Maps verder uitrolt of dat het bij een kleinschalige test blijft. Het betreft in ieder geval een server-side update, dus geen update via het beta-programma of de Play Store-versie.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel