Google Maps 9.49: veel nieuwe parkeer-functies en weersvoorspelling bij reisadvies (+ APK)

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Android-app van Google Maps. Het gaat om Google Maps 9.49 waarbij er veel nieuwe functies voor het parkeren zijn toegevoegd. Daarbij vind je bij een reisadvies ook de weersvoorspelling. Wederom een interessante update!

Google Maps 9.49

Er is een nieuwe versie verschenen van de kaarten-app Google Maps. Op dit moment betreft Google Maps 9.49 een beta-versie die binnenkort via de Play Store ook uitgerold zal gaan worden. In deze versie vinden we meerdere nieuwe functies, waarbij de parkeer-functies het meest opvallen.

Parkeren

Parkeren moet vanaf Google Maps 9.49 nog gemakkelijker gemaakt worden. Vanaf nu kun je namelijk op de blauwe stip op de kaart tikken om aan te geven dat dit de plaats is waar je je auto hebt geparkeerd. Vervolgens opent er een venster waar je de locatie ziet, een opmerking kunt toevoegen voor jezelf en de resterende tijd kunt aangeven.

Het toevoegen van de resterende tijd is handig als je maar een bepaalde tijd mag parkeren. Je krijgt de resterende parkeertijd dan te zien in de notificatiebalk en op de kaart zelf. Ook kun je je parkeerlocatie delen en er direct naar toe navigeren. Ook bij het zoeken naar een locatie in Maps vind je bovenaan de laatst bekende parkeerlocatie.

Weersvoorspelling bij reisadvies

Ook nieuw in Google Maps 9.49 is de weersinformatie bij een reisadvies. Het huidige weer zie je niet bij de autonavigatie maar enkel bij het plannen van een reis per openbaar vervoer. Als je op het icoontje drukt van het weer, opent zich de Google weer-app die we kennen uit Google Now. Het is opvallend dat op dit moment enkel OV-reisadvies voorzien wordt van het weer. Mogelijk wordt het in de toekomst ook uitgebreid voor bijvoorbeeld wandelnavigatie en fietsnavigatie.

Downloaden

Google Maps 9.49 wordt zoals gezegd nu uitgerold als beta-versie. Om deze versie te krijgen kun je je aanmelden voor het beta-programma of de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de APK-versie per toestel kan verschillen.

Update 27 april: De functie in Google Maps waarbij je handmatig je parkeeractie kunt opslaan is vanaf nu te vinden in de stabiele versie uit de Play Store. Dit heeft Google bevestigd en de update hiervoor wordt officieel uitgerold vanaf nu. Mogelijk kunnen we in de toekomst nog meer parkeer-functies verwachten.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Dit bericht is gepubliceerd op 20 maart 2017, bijgewerkt op 27 april 2017.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel