Google Maps 9.51 krijgt wederom nieuwe parkeer-informatie en meer

Google rolt een nieuwe beta-update voor de Android-app van Google Maps uit. Het gaat om Google Maps 9.51 waarin we verschillende nieuwe functies krijgen te zien. Hierbij valt onder andere het aanpassen van de route op basis van parkeergelegenheid op en gratis en betaalde parkeerplaatsen.

Google Maps 9.51

Een nieuwe beta-versie staat klaar voor Google Maps; versie 9.51. Waar de Android-app van de navigatiedienst nieuwe parkeerfuncties kreeg, is dit nu uitgebreid. Bij een locatie wordt getoond of er gratis of tegen betaling geparkeerd kan worden. Wanneer er sprake is van een betaalde parkeergelegenheid zie je helaas nog geen prijzen staan, maar wellicht dat dat later wordt toegevoegd.

Google Maps 9.51

Bij het plannen van een route kan Google Maps ook rekening houden met andere factoren. Bij het gebruik van navigatie krijg je sinds Google Maps 9.51 te zien of er nog parkeerplekken zijn, of dat het mogelijk vol is. We hebben deze functie helaas nog niet in Nederland werkend gekregen. Eerder werd al informatie gegeven over het parkeren, maar nu zijn er drie verschillende indicatoren; easy, medium en limited. Deze geven aan hoe groot de kans is op een parkeerplek.

Google Maps kan in de toekomst nog meer nieuwe functies verwachten. Het wordt mogelijk om dan je route aan te passen op basis van de huidige parkeergelegenheid. Als er bij de bestemming geen parkeerplek meer is, kan een parkeerplaats in de buurt gevonden worden. De code die in de app is opgedoken duidt er ook op dat Google Maps hierbij aangeeft hoe lang het vervolgens lopen is naar je bestemming.

Google Maps parkeergelegenheid

De nieuwe functies zijn te vinden in Google Maps 9.51. Dit betreft op dit moment een beta-versie en binnenkort zal ook de Play Store-versie uitgebreid worden met nieuwe features. Mocht je de nieuwe beta willen gebruiken, dan kun je je aanmelden voor het beta-programma of de APK downloaden.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel