Google Maps voegt Street View beelden toe aan routebeschrijving

Google Maps rolt een server-side update uit voor de Android-app. Je routebeschrijving wordt nog duidelijker dankzij de toevoeging van aparte Street View beelden. Daarbij wordt de nieuwe werkbalk onderin beeld breder uitgerold.

Google Maps Street View routebeschrijving

Als vaste gebruiker van Google Maps merk je vrijwel direct verschillen in de applicatie, als deze zijn doorgevoerd. Vandaag is het ook weer mogelijk een wijziging te ontdekken. Dankzij een nieuwe server-side update van Google wordt de weergave van de routebeschrijving onder handen genomen.

Google Maps routebeschrijving Street View

Vanaf nu krijg je bij het plannen van een route bij iedere stap een Street View foto te zien, als deze beschikbaar is. Hierdoor wordt het duidelijker hoe je de route af moet leggen. Iedere foto is vervolgens te openen en in 360-graden te bekijken. Google Maps zou daarbij ook direct de goede richting al gekozen hebben bij het Street View beeld.

Google Maps werkbalk

Nieuwe werkbalk

In april schreven we over de nieuwe werkbalk in Google Maps. Deze wordt nu breder uitgerold en lijkt bij meer mensen op te duiken. Het geeft direct aan welke acties beschikbaar zijn en de zogenoemde ronde FAB-button is hiermee verleden tijd.

Het gaat om een update die aan de kant van de server geactiveerd wordt. Wanneer je een recente versie van Maps op je smartphone of tablet hebt staan, moet je de nieuwe elementen binnenkort kunnen verwachten.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel