Google Maps vernieuwt vertrektijden van openbaar vervoer in app

Google Maps heeft een server-side update doorgevoerd voor de Android-app. De vertrektijden van het openbaar vervoer in de Google Maps app wordt door de wijziging een stuk duidelijker. 

Google Maps vertrektijden openbaar vervoer

Wie vanaf nu in Google Maps op zoek gaat naar de vertrektijden van bus, trein, tram, metro, veerboot of andere vorm van openbaar vervoer; ziet een andere vormgeving. De vertrektijden van het openbaar vervoer worden namelijk met een server-side update anders weergegeven.

Google Maps vertrektijden openbaar vervoer

Google gaf eerder bij een halte of station een blokje aan van een lijnnummer met de vertrektijd en de bestemming. Nu is dat vervangen door een overzicht met lijnen die je kunt filteren door erop te tikken en een duidelijkere weergave van de vertrektijd. Je ziet ook direct in geval van vertraging hoeveel minuten later de bus is, of dat er wellicht iets gewijzigd is.

Hieronder vind je de vorige weergave, zoals die nu nog steeds in Google Maps voor iOS is. Nu kun je dus ook enkele minuten terugkijken, iets wat voorheen niet mogelijk was.

Google Maps bushalte

Update

De nieuwe weergave van vertrektijden in Google Maps lijkt voor iedereen met Android nu beschikbaar te zijn. Mocht je nog meer uit Google Maps willen halen; lees dan ook ons artikel met 24 Google Maps tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel