Google Maps 9.57 met verschillende aanpassingen in design (+ APK)

Google Maps 9.57 wordt vanaf nu uitgebracht voor Android. Deze nieuwe update brengt verschillende aanpassingen in de vormgeving van de app. Zo valt op dat de snelle zoek-buttons verplaatst zijn en er enkele andere verbeteringen zijn doorgevoerd.

Google Maps 9.57

Er wordt een update uitgerold voor Google Maps. Het gaat om versie 9.57 die eerst als beta-versie uitgebracht wordt. Wat opvalt is dat de snelkoppelingen met zoek-buttons is verplaatst onder het zoekveld. Waar deze rode buttons eerst bovenaan stonden zijn deze nu verplaatst naar het locatie-tabblad onderin beeld.

Met deze knoppen kun je zoeken naar bijvoorbeeld tankstations, restaurants, de apotheek en supermarkt. Bij sommige gebruikers duiken ze ook onderin het zoekvenster op. Overigens is het mogelijk dat dit een server-side update betreft en niet specifiek deel uitmaakt van deze update. Tevens vinden we onderin het tabblad locatie de filters voor het vinden van een plek voor ontbijt, lunch of diner, of juist om iets te drinken.

Google Maps 9.57 locatie-instellingen

Locatie-opties

Het venster met locatie-opties, die je krijgt te zien als je op je huidige locatie tikt, is ook veranderd. Niet meer een pop-up kaart met opties, maar een full-screen scherm met mogelijkheden. Je ziet hier je profielfoto en opties om de plaatsen in de buurt te bekijken, je locatie te delen en parkeerplaats op te slaan. Onderin beeld vind je hier de optie om de kompas te kalibreren en een probleem te melden. Het valt ons verder op dat de zoekgeschiedenis nu onderverdeeld wordt. Je ziet welke zoekopdrachten vandaag zijn uitgevoerd, of bijvoorbeeld gisteren.

Google Maps 9.57 zoeken

Google Maps 9.57 wordt vanaf nu uitgerold. Mocht je niet op de update willen wachten, dan kun je ook de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen. Lees ook ons uitgebreide artikel met Google Maps tips. Onlangs kwam Google Maps ook al met nieuwe functies; in de Alleen WiFi-modus en de OV vertrektijden.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel