Google Maps voegt verkeersdrukte-grafiek toe: inzicht in files op je route

Nadat Google Maps eerder een drukte-indicator introduceerde met de drukte bij winkels en bedrijven, is er nu ook een verkeersdrukte-indicator toegevoegd. De nieuwe functie in de Google Maps app wordt vanaf nu uitgerold en laat je direct zien of het (veel) drukker is dan normaal.

Google Maps verkeersdrukte-grafiek

Google is stilletjes begonnen met het uitrollen van een nieuwe, handige functie in de Android-app van Maps. Bij het plannen van een route wordt nu een grafiek getoond die aangeeft of het op dit moment druk is, of dat je lekker door kunt rijden. De grafieken zijn te zien bij het uitschuiven van de routebeschrijving.

In de grafiek geeft de grijze balk de normale verkeersdrukte aan. De gekleurde balk kan groen, rood of oranje kleuren en geeft de mate van vertraging aan. Daarbij kan direct afgelezen worden wat de verwachtte reistijd zal zijn. Wanneer de file toeneemt of afneemt wordt dit ook in het beeld weergegeven. Daarbij zijn er per uur twee balken, dus per half uur krijg je een indicatie.

Het lijkt erop dat de functie gefaseerd uitgerold wordt, en dat het dus kan zijn dat de verkeersdrukte-grafiek nog niet voor iedereen beschikbaar is. Google bracht eerder al verkeersdrukte notificaties naar de Android-app. Tevens werd deze week een vernieuwde lay-out uitgerold.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel