Google Maps 9.59: vraag en antwoord sectie, PiP-modus, notificaties en meer

Google rolt een nieuwe update uit voor de Android-app van Google Maps. Eén van de nieuwe functies is de komst van maandelijkse statistieken. Daarbij zien we de vraag-en-antwoord sectie en nog meer in Google Maps 9.59.

Google Maps 9.59

Google voegt met regelmaat nieuwe functies toe aan de app Google Maps. De applicatie is nu aangekomen bij versie 9.59 en dit betreft nu nog een beta-versie. Hierin zien we al wel vast wat we binnenkort in de definitieve versie kunnen verwachten.

Vraag en antwoord

Een nieuwe functie in Google Maps 9.59 is de Q&A sectie, of in het Nederlands beter bekend als ‘vraag en antwoord’. Bij een locatie krijg je de mogelijkheid om een vraag te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een vraag over de parkeergelegenheid bij een locatie, of andere vragen over de desbetreffende locatie. Andere Google Maps gebruikers kunnen vervolgens de vragen beantwoorden. Antwoorden van anderen kunnen ook gemarkeerd worden als nuttig, zodat deze een hogere positie krijgen.

Google Maps picture-in-picture

Picture-in-Picture

Google Maps 9.59 bevat ondersteuning voor Picture-in-Picture. Dit is een feature die ontwikkelaars kunnen toevoegen voor smartphones die draaien op Android 8.0 O en hoger. Veel Android-gebruikers zullen hier dus nog niet veel aan hebben. De functie die af wordt gekort met PiP maakt het mogelijk om als overlay/drijvend venster de navigatie te tonen. Zo hoef je niet perse in de app zelf te blijven, maar zie je wel de routeaanwijzingen. Wel is in deze versie de werking nog niet heel goed uitgewerkt.

Google Maps maandelijkse statistieken

Maandelijkse statistieken

In de nieuwe versie vind je een extra optie in het menu met instellingen > navigatie-instellingen. Je kunt nu aangeven dat maandelijkse statistieken onthouden moeten worden. Van iedere maand worden dan de gegevens verzameld die je vervolgens in kunt zien. Denk aan de gereden afstand, de tijd die je daarmee kwijt was, de gemiddelde snelheid en dergelijke. Helaas is er nog geen kaart beschikbaar om daadwerkelijk de gegevens op af te lezen, maar deze kunnen we in de toekomst verwachten, zo lijkt het.

Google Maps 9.59 notificaties

Meer instellingen voor notificaties

Met de komst van Android 8.0 O zullen gebruikers ook nog nauwkeuriger controle krijgen over notificaties. In Google Maps 9.59 zijn alvast extra notificatiekanalen beschikbaar. Hiermee kunnen gebruikers met deze Android-versie nog meer aanpassen, zoals meldingen tijdens het navigeren en dergelijke.

De update wordt uitgerold via het beta-programma van Google Maps. Later zullen de nieuwe functies in de definitieve versie van Maps zitten. Je kunt de APK downloaden van de beta-versie via deze link. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel