De vergeten telefoon: Motorola RAZR V3

De Motorola RAZR was een enorm populair clamshell-toestel die miljoenen keren over de toonbank is gegaan. In 2004 werd de Motorola RAZR V3 uitgebracht en deze viel op doordat het toestel erg dun was, daarnaast had het klaptoestel nog meer te bieden. We bespreken hem in ‘De vergeten telefoon’.

Motorola RAZR

Nu kennen we Motorola vooral van de Moto-toestellen zoals de Moto E4 Plus, Moto G5 en dergelijke. Hoewel het hiervoor een aantal jaar stil was vanuit het bedrijf in ons land, was het voor die stilte erg populair met telefoons. Een populair toestel was de Motorola RAZR V3. Deze verscheen in het derde kwartaal van 2004 en dit betrof een clamshell, ofwel een toestel met een klepje.

Motorola Razr V3 2004

De Motorola RAZR is meer dan 130 miljoen keer verkocht en ook in Nederland zat het toestel bij een grote groep mensen in de broekzak of handtas. Het was zelfs één van de meest succesvolste telefoons allertijden. Er verschenen verschillende kleuren van de Motorola RAZR; naast zilver en zwart was er bijvoorbeeld ook een roze variant van het toestel. In 2007 kreeg de reeks een vervolg met de Motorola RAZR2 V8 en V9.

Motorola Razr V3

Hoewel we net spraken over een dunne behuizing, gold dit eigenlijk vooral voor het klepje. De totale dikte was bijna 14 millimeter. Aan de buitenkant zat een tweede beeldscherm zoals we die in die tijd vaak zagen; je zag direct wie er belt, van wie je een sms hebt en je kon een tweede wallpaper ervoor instellen. Eenmaal opengeklapt ‘schitterde’ het 2,2 inch TFT-display met een resolutie van 220 x 176 pixels. Overigens werd de manier van bediening van de interface niet door iedereen gewaardeerd.

Motorola Razr V3 2004

Er was een VGA camera aan boord en een kleine 6MB aan geheugen. Daarbij had het toestel Bluetooth en een Mini-USB aansluiting. Er was tevens ondersteuning voor WAP 2.0 dus een beetje (met nadruk op beetje) en er waren een aantal spelletjes zoals biljart en golfen op het toestel te vinden. De accu had een capaciteit van 680 mAh en bij lancering had de Motorola RAZR V3 een adviesprijs van rond de 400-500 euro, later dook de prijs onder de 200 euro.

De Motorola RAZR V3 samengevat in 5 punten:

  • Zeer populair toestel
  • Ondersteuning voor 3G
  • Gewicht van 95 gram
  • 6MB interne opslagruimte
  • “Hello Moto” opstartscherm

Heb jij de Motorola RAZR in bezit gehad? Wat kan jij je nog herinneren van dit toestel? We zijn benieuwd! Laat een reactie achter onder dit bericht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel