Sony lanceert Xperia XZ1, XZ1 Compact en XA1 Plus: pre-order gestart

Verschillende fabrikanten hebben hun nieuwe producten al getoond aan het publiek. Nu heeft ook Sony haar persconferentie rond de IFA gehouden. We zien hier nieuwe toestellen; namelijk de Xperia XZ1, XZ1 Compact en Xperia XA1 Plus aangekondigd. We zien smartphones met Android 8.0 Oreo en 3D-functies.

Sony Xperia XZ1 aangekondigd

De Sony Xperia XZ1 dook in de afgelopen tijd al op en nu is het toestel officieel gepresenteerd door de Japanse fabrikant. Tijdens de IFA is namelijk de aankondiging van de Sony Xperia XZ1 gehouden. Dit toestel heeft het herkenbare Sony-design en wordt gezien als de opvolger van de Sony Xperia XZ. De Xperia XZ1-serie bestaat uit twee toestellen.

Sony Xperia XZ1 serie

Allebei de toestellen hebben de Motion Eye-technologie in de camera waarmee je de mooiste slow-motion video’s kunt maken. Ook is er de 3D Creator waarmee een onderwerp in 3D gescand kan worden. Deze plaatjes kun je vervolgens als 3D-sticker gebruiken in chat-apps of zelfs doorsturen naar een 3D printer waarmee je het als 3D-object kunt afdrukken!

Sony Xperia XZ1

De Xperia XZ1

Met een dikte van 7,4 millimeter is het toestel niet echt dik te noemen. De Xperia XZ1 heeft een 5,2 inch Full-HD display en de high-end Qualcomm Snapdragon 835 processor. Daarbij is de smartphone uitgerust met 4GB RAM, 64GB opslagruimte (uitbreidbaar) en is er een 19 megapixel camera achter en een 13 megapixel camera voor. Tevens beschikt de Xperia XZ1 over een 2700 mAh accu en een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

Aan de voorzijde bevindt zich ook een stereo-speaker en de behuizing is IP68-gecertificeerd waardoor het stof- en waterdicht is. Sony geeft verder aan dat allebei de XZ1 toestellen op de markt gebracht worden met Android 8.0 Oreo.

Sony Xperia XZ1 Compact

Sony Xperia XZ1 Compact

De Sony Xperia XZ1 Compact is de opvolger van de Xperia X Compact waarover we eerder ook een review hebben gepubliceerd. De smartphone heeft een 4,6 inch display met Full-HD resolutie. Er is eveneens de 19MP camera met uitgebreide mogelijkheden en ook de compacte XZ1 heeft een Snapdragon 835 processor. De specificaties zijn verder gelijk, net als de accucapaciteit. Wel bedraagt het interne geheugen 32GB bij de Xperia XZ1 Compact en is er een 18 megapixel front-camera.

Sony Xperia XA1 Plus

Sony Xperia XA1 Plus

Sony heeft ook de Sony Xperia XA1 Plus aangekondigd als uitbreiding op de Sony Xperia XA1 (review) en Xperia XA1 Ultra. Dit toestel heeft een 5,5 inch Full-HD display en een 3430 mAh accu. Voor het maken van foto’s is er de 23 megapixel camera en 8 megapixel front-camera. Onder de behuizing van de XA1 Plus ligt een MediaTek Helio P20 octa-core processor en aan de zijkant bevindt zich geïntegreerd in de power-button de vingerafdrukscanner.

Pre-order en verkrijgbaarheid

De Xperia XA1 Plus komt dit najaar op de markt in de kleuren blauw, zwart en goud. De adviesprijs van de telefoon ligt op 349 euro.

Vanaf vandaag zijn de Sony Xperia XA1 en Xperia XA1 Compact beschikbaar voor pre-order. Plaats je een pre-order tot en met 24 september 2017 dan krijg je een gratis Sony Wireless Noice Cancelling headphone ter waarde van 300 euro cadeau. Je kunt daarbij kiezen uit twee modellen; de WH-900N of de MDR-1000X.

De Xperia XZ1-serie ligt vanaf eind september 2017 in de winkels. Voor de XZ1 betaal je 699 euro, voor de XZ1 Compact 599 euro. Je kunt de XZ1 pre-order plaatsen bij Coolblue, Belsimpel, Mobiel en Bol.com.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel