De 9 beste apps van juni 2017 (+ het belangrijkste nieuws)

Juni was de maand van de OnePlus 5, verschillende nieuwe smartphones en natuurlijk het einde van de roamingkosten in de EU. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws op een rij wat er in juni is gebeurd. Daarnaast hebben we ook diverse applicaties behandeld en zetten we de 9 beste apps van juni 2017 op een rij.

Android in juni 2017

De maand juni ligt achter ons en het was een maand vol nieuws. Deze maand werd de OnePlus 5 aangekondigd en kwam Honor met de Honor 9 aankondiging. In Nederland werden verschillende toestellen uitgebracht; namelijk de Moto E4, Moto C Plus, Samsung Galaxy J5 (2017), HTC U11 en Sony Xperia L1. Daarnaast kwamen de Nokia 3 en Nokia 5 eindelijk naar Nederland.

LG G6 Huawei P10 Galaxy S8+

In juni 2017 kwam ook een einde aan de EU roamingkosten, kreeg Skype een enorme update en kunnen we vanaf nu alle soorten bestanden via WhatsApp versturen. Tevens kan je nu gif’jes sturen via Facebook. Ook ging er deze maand een nieuwe WhatsApp hoax met Max Verstappen rond.

Op DroidApp verschenen er ook weer uitgebreide reviews en interessante specials. Deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

We hebben een uitgebreide vergelijking gepubliceerd, inclusief camera-vergelijking tussen de LG G6, Samsung Galaxy S8 en Huawei P10. Ook hebben we vier edities van ‘De vergeten smartphone/telefoon’ gepubliceerd, met deze maand; Nokia N97, Motorola StarTAC, Google Nexus S en Siemens CX70.


Beste apps van juni

We hebben een selectie gemaakt van de beste Android-apps van juni 2017. Deze vind je hieronder, en staan in willekeurige volgorde.

UVLens – Zonkracht app

Zonkracht app

Met de app UVLens heb je direct inzicht in de actuele en toekomstige zonkracht. Dit is van belang omdat je bij een hogere zonkracht veel sneller kunt verbranden. Om hier je tegen te beschermen is zonnebrand en schaduw de oplossing. Je kunt de UV-index in de UVLens app zien voor meerdere plaatsen en tevens is er een functie waarbij je je eigen huid kunt instellen en zo kunt zien hoe snel jij doorgaans zult verbranden en wanneer je je weer in moet smeren.

UVLens - UV Index Forecasts
UVLens - UV Index Forecasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

World Factbook app

World Factbook

De World Factbook app is een interessante applicatie waarmee je veel informatie over landen kunt vinden. Denk aan het aantal inwoners, de voertaal, de consumptie van elektriciteit en nog veel en veel meer. Zo vind je ook meer informatie over communicatie, transport en geografische informatie. Alle details over deze handige toepassing vind je in ons artikel over de World Factbook app.

World Factbook. Countries Info
World Factbook. Countries Info
Ontwikkelaar: CoolDataApps
Prijs: Gratis

Firefox Focus

Firefox Focus browser

Mozilla, de ontwikkelaar van het bekende Firefox, heeft in juni een nieuwe browser uitgebracht voor Android; Firefox Focus. Deze browser is gericht op privacy en blokkeert trackers en advertenties die als doel hebben om gegevens te verzamelen. Daarbij kun je bij instellingen wel aangeven dat bij sommige websites de blokkade uitgeschakeld mag worden.

Firefox Focus Browser
Firefox Focus Browser
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

NS Reisplanner Xtra 5.0

NS Reisplanner Xtra 5.0

Niet alleen kreeg Google Maps in juni een vernieuwd overzicht van OV vertrektijden. In de maand juni kwam er ook een interessante update uit voor de NS-app; ofwel NS Reisplanner Xtra. Er is een compleet nieuwe vormgeving doorgevoerd waarbij je widgets kunt plaatsen. In deze widgets kun je nuttige informatie laten tonen die bijvoorbeeld actuele vertrektijden laat zien op het startscherm. Verder heeft het team van ontwikkelaars de busradar toegevoegd in NS Reisplanner Xtra 5.0 en worden storingen veel beter getoond.

NS
NS
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Shabaam

Shabaam app

Gif’jes zijn erg leuk in een chat-gesprek, maar soms mis je stiekem weleens extra emotie achter het gifje. Met de app Shabaam kun je deze emotie toevoegen en kun je je eigen geluid of stem onder een gifje zetten. Vervolgens wordt het bestand als video opgeslagen en kun je het delen met de rest van de wereld. Een erg vermakelijke app!

Shabaam - GIFs with sounds!
Shabaam - GIFs with sounds!
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

TripAdvisor

TripAdvisor app

Ook de app van TripAdvisor kreeg deze maand een grote update. Het startscherm is voorzien van een nieuwe lik verf die de app een stuk strakker laat ogen. Je kunt snel zoeken naar hotels, vliegtickets, vakantiewoningen, restaurants en bezienswaardigheden en deze opslaan. Het opslaan kan bijvoorbeeld in een lijst zodat je die tijdens je vakantie snel erbij kunt pakken. Lees hier alles over de TripAdvisor 21 update.

Tripadvisor: boek reizen
Tripadvisor: boek reizen
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

VakantieBieb

VakantieBieb app 2017

We blijven even bij de vakantie, want voor de zomervakantie hebben de mensen achter de VakantieBieb app weer een interessante update uitgebracht. Gedurende de zomermaanden kun je gratis boeken lezen op je smartphone of tablet. Hiertussen zitten verschillende bekende titels en er zijn tientallen boeken voor zowel volwassenen als voor kinderen.

ThuisBieb
ThuisBieb
Prijs: Gratis

Appie

Appie app 5.0 Albert Heijn

De supermarkt-app van Albert Heijn; Appie is in een nieuw jasje gestoken. De bediening en weergave van de applicatie is flink veranderd en er zijn diverse aanpassingen doorgevoerd. Daarbij valt op dat Appie 5.0 persoonlijker is en het je ideeën geeft voor aanbiedingen en recepten.

Albert Heijn supermarkt
Albert Heijn supermarkt
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Stream

Stream app

Stream is een interessante app als je muziek wilt luisteren via YouTube, maar tussendoor nog wel wat anders wilt doen. Je vindt een uitgebreid aanbod van afspeellijsten met genres aan muziek. Tevens vind je playlists met hitlijsten uit binnen- en buitenland en kun je luisteren naar verschillende radiokanalen met een bepaalde stemming. In ons artikel lees je alles over de Stream app.

Stream: Muziek Video Speler
Stream: Muziek Video Speler
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bonus-tip: DroidApp App

Een andere applicatie die niet mag ontbreken op je smartphone of tablet; is de DroidApp App. Met onze eigen handige, reclamevrije applicatie blijf je op de hoogte van het laatste Android-nieuws, de leukste apps en onafhankelijke, uitgebreide tipberichten en reviews. Daarnaast vind je ook de toestel-informatie terug in de app met actuele prijzen, specificaties en meer van smartphones. Met de notificaties blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws; maar mocht je deze niet willen, kun je deze uiteraard gewoon uitschakelen.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Benieuwd naar de beste apps van de vorige maand? Lees dan hier het artikel met de beste apps van mei 2017.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel