NS Reisplanner Xtra 5.0: grote update met busradar, widgets, nieuw design en meer

De Nederlandse Spoorwegen heeft de NS Reisplanner Xtra app voorzien van een flinke update. NS Reisplanner Xtra 5.0 heeft een compleet nieuw design, komt met handige widgets, de busradar en meer informatie. De trein-app wordt dus nog completer en voorziet je ook beter van informatie rondom vertraging en storing.

NS Reisplanner Xtra 5.0

Voor Android is NS Reisplanner 5.0 uitgebracht; een flinke update. Er is een compleet nieuwe vormgeving waarbij het makkelijker wordt om de app te gebruiken. Onderin beeld vind je tabbladen die je toegang geven tot bijvoorbeeld stations, storingen en meer. Er is dus geen zijmenu meer in de applicatie aanwezig.

NS Reisplanner Xtra 5.0

Storingen

De rode ‘badge’ bij de storingen laat direct zien hoeveel storingen er zijn. Je ziet in het overzicht hiervan direct vertragingen, stremmingen en toekomstige werkzaamheden. Deze kun je direct ook bekijken op de kaart en zien wanneer de meeste werkzaamheden zijn aan het spoor. De reisplanner toont bovenin beeld direct de knoppen om een reis op te slaan, te delen, op te slaan in de agenda of voor nog meer opties te kiezen.

NS Reisplanner Xtra 5.0 storing

Widgets met snelle acties

De applicatie is dus in veel opzichten verbeterd, maar er is nog meer. Je kunt op het startscherm nu gebruik maken van widgets. Je kunt bijvoorbeeld een widget toevoegen met favoriete haltes zodat je direct de vertrektijden hebt van buslijnen, openbaar vervoer en stations.

Busradar

Daarbij is er ook een busradar, waarbij je de huidige positie van bussen kunt bekijken. Dit kan ook voor de metro, tram en zelfs de veerboot. Dit zagen we eerder al in de erg handige app OVinfo. Wel blijkt uit onze test dat OVinfo iets uitgebreider is, zeker qua weergave van vertraging en ook wat completer is, maar het maakt de NS-app wel veel beter.

Andere verbeteringen in de NS Reisplanner Xtra 5.0 app zijn push-notificaties die je in kunt stellen. je kunt pushberichten instellen voor trajecten waar je vaak op rijdt, en je ontvangt dan een bericht zodra er meldingen zijn over je traject.

Downloaden

Je kunt de NS app versie 5.0 downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Overigens melden de ontwikkelaars dat de uitrol gefaseerd plaatsvindt en je de update krijgt tussen nu en 19 juni.

NS
NS
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel