OnePlus 5 officieel aangekondigd: alle details en informatie

Het moment waarop velen zaten te wachten is zojuist aangebroken; de aankondiging van de OnePlus 5. Met een nieuw toestel, met nieuwe mogelijkheden wil de Chinese fabrikant weer alle aandacht op zich gevestigd hebben. We zetten alle details op een rijtje.

OnePlus 5 aangekondigd

Na maanden van geruchten, lekken en aanwijzingen is zojuist het doek van de OnePlus 5 gehaald. De OnePlus 5 aankondiging was het moment waar veel mensen naar uitkeken. Het toestel heeft bewust niet de naam OnePlus 4 gekregen, omdat het cijfer in Japan en China gezien wordt als het ‘cijfer van de dood’. Hierdoor wordt de OnePlus 5 de opvolger van de OnePlus 3 en 3T.

OnePlus 5

De OnePlus 5 is vervaardigd uit een metaal-glazen behuizing en heeft net als bij de voorganger de vingerafdrukscanner aan de voorzijde. De metalen achterkant toont de antennebanden en de dual-camera met LED-flitser. Opvallend is dat waar bijvoorbeeld de LG G6 en Samsung Galaxy S8 nauwelijks schermranden heeft, de OnePlus 5 gewoon bezels heeft.

OnePlus 5 vingerafdrukscanner

We vinden aan de voorzijde een 5,5 inch Full-HD Optic AMOLED display. De dual-camera bestaat uit een 16 megapixel sensor en een 20 megapixel sensor, allebei uit de fabriek van Sony. Met de 16MP camera kan een lichtgevoeligheid behaald worden van f/1.7 en het diafragma van de 20MP sensor komt uit op f/2.6. Er is een Pro-modus, portret-modus en een snelle autofocus. De camera kreeg veel aandacht bij de livestream, waarbij meerdere malen de vele mogelijkheden werden uitgelicht.

Onder de motorkap van het nieuwe vlaggenschip ligt de Qualcomm Snapdragon 835 processor, aangevuld met 6GB aan RAM-geheugen. Er is 64GB opslagruimte beschikbaar, maar er komt ook een andere variant met 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Zover bekend is er geen mogelijkheid om het toestel te voorzien van een geheugenkaart. De OnePlus 5 wordt neergezet als een toestel dat overweg kan met alle netwerken in de wereld.

OnePlus 5 reading mode

Leesmodus

Er komt een speciale leesmodus waarbij het de concurrentie aan moet gaan met e-readers. Het maakt het lezen van boeken erg aangenaam waarbij je zelf de kleurtemperatuur ook aan kunt passen.

OnePlus benadrukt dat er aan de onderkant van de telefoon een 3,5 millimeter aansluiting is voor een hoofdtelefoon. Ook bevindt zich aan die zijde een USB Type-C poort. De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh, wat net zoveel is als bij de LG G6. De accu kan snel worden opgeladen dankzij de ondersteuning voor Quick Charge/Dash Charge. Die techniek zou volgens de fabrikant nog sneller opladen dan bij de Galaxy S8 het geval is.

De OnePlus 5 zal op de markt komen met Android 7.1.1 Nougat. Uiteraard kunnen gebruikers de update naar Android 8.0 O verwachten voor de ‘5’.

Verkrijgbaarheid

De OnePlus 5 komt beschikbaar in de kleuren Midnight Black en Slate Gray. De release zal volgende week beginnen, op 27 juni. De prijs ligt op 499 euro in Europa. Wil je hem direct aanschaffen? Dan kan dat enkel via de website van OnePlus via deze link. Hiervoor kun je kiezen voor ‘Early Drop’ en de actiecode ‘Clearer Photos’ invoeren.

Alle uitgebreide OnePlus 5 specificaties hebben we verzameld op de toestel-pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel