Firefox Focus is nieuwe internetbrowser voor Android gericht op privacy

Mozilla heeft haar Firefox Focus browser uitgebracht voor het Android platform, eerder verscheen al een versie voor Apple apparaten. Nu kun je ook op Android veilig over het internet surfen waarbij vervelende advertenties worden geblokkeerd.

Firefox Focus

Firefox Focus is een browser zonder tabbladen en met een aantal features die je privacy moeten waarborgen. De browser blokkeert automatisch trackers en advertenties die gegevens proberen te verzamelen over jouw surfgedrag. In het menu kun je zien hoeveel trackers er op een website te vinden zijn en hoeveel er door Firefox Focus zijn geblokkeerd.

Firefox Focus browser

Daarnaast kun je gemakkelijk cookies en je geschiedenis verwijderen uit de browser met een druk op de knop. Heb je liever een andere zoekmachine dan Google dan kun je deze ook snel instellen in Firefox Focus. Via de instellingen van de applicatie kun je ook het blokkeren van advertenties en trackers uitschakelen. Ook kun je andere content trackers blokkeren maar mogelijk werken webpagina’s daardoor niet meer.

De privacy-vriendelijke browser Firefox Focus is vanaf nu gratis te downloaden uit de Google Play Store voor Android.

Firefox Focus Browser
Firefox Focus Browser
Ontwikkelaar: Mozilla
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel