Firefox 42 voor Android: volgbescherming en verbeteringen in gebruik

De browser Firefox voor Android is bijgewerkt naar een nieuwe versie. In Firefox 42 is het voor gebruikers mogelijk om de functie ‘Tracking Protection’ in te schakelen. Hiermee kunnen gebruikers meer de baas zijn over hun privacy. Daarnaast zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd zodat de Firefox-browser nog prettiger in gebruik is.

Firefox 42 voor Android

De Firefox browser voor Android is in de Play Store te vinden met versienummer 42. Wanneer je wilt gaan internetten in incognito is het mogelijk om de functie Tracking Protection (volgbescherming) in te schakelen. Hiermee worden bepaalde elementen in een webpagina geblokkeerd. Dat kunnen bijvoorbeeld deel-icoontjes zijn voor social media, cookies en ook advertenties. In Firefox is het alleen mogelijk de functie aan- of uit te zetten. Het is niet mogelijk om bepaalde onderdelen uit te sluiten van de blokkering.

Firefox 42

Wanneer je in een andere app op een link klikt en deze met de browser wilt openen, kan je deze in Firefox 42 voortaan op de achtergrond openen. Hierdoor kan je op een later moment de desbetreffende pagina bekijken en hoef je niet perse de huidige applicatie te verlaten.

Ook voor tablet-gebruikers heeft Mozilla wat verbeteringen doorgevoerd in Firefox 42. Met de Mobile Login Manager is het mogelijk om een lijst op te vragen met de opgeslagen logins met wachtwoorden en gebruikersgegevens. Vanuit dit scherm krijg je de mogelijkheid om items te bewerken en/of te verwijderen. Tevens kan vanuit de zoekbalk direct een spraakopdracht uitgevoerd worden en kan je tabbladen schuiven.

Firefox 42 is gratis te downloaden via onderstaande button uit de Play Store.

Firefox Browser: snel en privé
Firefox Browser: snel en privé
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel