Firefox OS uitgebracht als launcher voor Android

Als je benieuwd bent naar het nieuwe mobiele besturingssysteem van Mozilla dan kan je die nu uitproberen op Android. Het gaat om Firefox OS 2.5 die als een soort van launcher beschikbaar is. Wij hebben een uitgebreide preview van Firefox OS voor Android.

Firefox OS voor Android

Firefox OS is nu als Developer Preview beschikbaar voor Android. Het gaat om Firefox OS 2.5 die als een soort van launcher gebruikt kan worden op je eigen smartphone. In de applicatie zijn niet alle functies beschikbaar, maar krijg je wel een beeld van hoe het eruit ziet.

Na installatie kan je Firefox OS gebruiken door op de home-button te drukken. De navigatie-toetsen werken niet allemaal even goed maar de werking is oké. Vooral voor ontwikkelaars is de Developer Preview een handige manier om bijvoorbeeld apps te testen. In Firefox OS kan je wel je applicaties gebruiken en vind je ook de Marketplace van Firefox.

Ook bepaalde applicaties uit Firefox OS kan je gebruiken zoals de agenda, de dialer en de browser. In de screenshots krijg je een beeld van hoe Firefox OS eruit ziet. Het gaat om een zogenoemde ‘Nightly build’ waardoor de applicatie niet altijd even stabiel. Firefox OS kan gedownload worden vanaf de website van Mozilla.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel