De 7 beste apps van mei 2017 (+ het belangrijkste nieuws)

De eerste dag van juni is aangebroken en dus kijken we terug op de maand mei. Het was de maand van Google I/O 2017, wijzigingen bij providers, de HTC U11 en meer. In dit uitgebreide artikel behandelen we de beste apps van mei 2017 en het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand.

Android in mei 2017

De maand mei begon met het ingaan van de nieuwe BKR regels rondom het aanschaffen van een smartphone in combinatie met een abonnement. Daarnaast kwamen verschillende providers met wijzigingen in de abonnementen. T-Mobile stopte met het onbeperkte internet in het buitenland, KPN kwam met nieuwe abonnementen, Tele2 kwam met Tele2 Onbeperkt voor 25 euro per maand en T-Mobile maakte meer bekend over roaming vanaf 13 juni.

Lees ook dit uitgebreide artikel: Per 15 juni 2017 geen roamingkosten meer: dit gaat er voor jou veranderen.

beste apps mei 2017

Het Taiwanese HTC lanceerde deze maand de HTC U11, de nieuwe high-end smartphone van het bedrijf. Het was verder de maand van OV-Chip Mobiel, maar dit was niet echt een succes. Daarnaast kwam mede-oprichter Andy Rubin met zijn eerste smartphone; de Essential Phone en was er natuurlijk Google I/O 2017.

Samsung Galaxy S8+ review

We hebben deze maand ook een uitgebreide Samsung Galaxy S8+ review gepubliceerd, inclusief een uitgebreid overzicht met maar liefst 41 Galaxy S8 tips. We helpen je verder met advies in het Koopadvies met de beste smartphone tot 300 euro. En met deze zomertips voor je smartphone komt jouw toestel zonder problemen de zomermaanden door.

Onze rubriek ‘De vergeten smartphone’ hebben we uitgebreid en wisselen we af met de rubriek ‘De vergeten telefoon’. In mei schreven we over de volgende interessante toestellen; de Samsung G600, Sony Xperia S, LG Shine en HTC Incredible S.


Beste apps van mei

Uiteraard hebben we op DroidApp ook weer vele apps behandeld. In dit overzicht hebben we een selectie gemaakt van de zeven beste Android-apps van mei 2017. Je vindt ze in willekeurige volgorde.

GPX Viewer

GPX Viewer app

Een erg handige applicatie voor degenen die een route uit willen stippelen; GPX Viewer. Deze app maakt het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere KML, KMX of andere locatie-bestanden te bundelen en weer te geven op één van de vele kaarten. Je kunt bijvoorbeeld je geplande route die je hebt gepland met Google My Maps erin openen. Ideaal voor de vakantieperiode, want het biedt een hoop opties.

GPX Viewer
GPX Viewer
Ontwikkelaar: Vectura Games OÜ
Prijs: Gratis+

In-Traffic Reply

Samsung In-Traffic Reply app

Samsung heeft deze maand de app In-Traffic Reply uitgebracht. Met deze applicatie blijft je aandacht onderweg op de weg en word je niet afgeleid door je smartphone. De telefoon speelt namelijk een steeds grotere rol in de oorzaak van ongelukken en dat moet je niet willen. In-Traffic Reply kan automatisch een gekozen bericht versturen, bijvoorbeeld via WhatsApp, als je achter het stuur zit. Als je uit de auto stapt krijg je een netjes overzicht van meldingen die je tijdens het rijden hebt gemist.

In-Traffic Reply
In-Traffic Reply

Karta

Karta app

Voor navigatie zijn er vele apps beschikbaar in de Google Play Store. De meest bekende app is natuurlijk Google Maps. Echter is er ook nog een alternatief; Karta. Deze app werkt offline en laat je via spraakgestuurde navigatie je route vervolgen. Er is ondersteuning voor flitsers, verkeersinformatie en integratie van Foursquare. Alles over de app lees je in ons uitgebreide artikel over Karta.

PES 2017

PES 2017 Android

Baal je van de zomerstop in de Eredivisie? Gelukkig hoef je het voetbal niet helemaal te missen. Voor Android is de voetbal-game PES 2017 uitgebracht waarmee je op een leuke manier kunt meedoen aan een voetbalcompetitie en je eigen team kunt samenstellen. Je kunt tegen (online) vrienden spelen of tegen de computer.

eFootball PES 2021
eFootball PES 2021
Ontwikkelaar: KONAMI
Prijs: Gratis+

Flitsmeister

Flitsmeister dashboard

De Nederlandse ontwikkelaars van de app Flitsmeister sleutelen graag aan de applicatie. Niet voor niks is Flitsmeister één van de meest populaire (verkeer-) apps van Nederland, zo stond deze uiteraard ook al in onze lijst met 36 populairste apps van Nederlandse bodem. De update die in mei is uitgebracht brengt een fijner, nieuwer dashboard en laat je voortaan op alle wegen in Nederland een flitser melden.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Froenten

Froenten app

Met de Froenten app heb je nuttige informatie over groenten, fruit en vruchten binnen handbereik. Is het bijvoorbeeld nu het seizoen voor de asperges, de aardbeien of de nectarines? Je vindt deze informatie allemaal in de app, aangevuld met passende recepten en een boodschappenlijstje voor in de winkel.

Froenten
Froenten
Ontwikkelaar: Emiel De Spiegeleer
Prijs: Gratis+

Trabee Pocket

Trabee Pocket app

Bij het op vakantie gaan, is het niet alleen een kwestie van sparen voor de vakantie. Tijdens de vakantie geef je doorgaans ook aardig wat geld uit. Denk aan uitjes, boodschappen, brandstof en dergelijke. Met de app Trabee Pocket kun je je vakantie uitgaven bijhouden en is er een handige ingebouwde valuta-converter voor het omrekenen van de munteenheid. Zo weet je precies hoeveel geld je tijdens je vakantie uitgeeft.

Trabee Pocket : Travel Expense
Trabee Pocket : Travel Expense
Ontwikkelaar: TRABEE
Prijs: Gratis+
Bonus-tip: DroidApp App

Er is nog een applicatie die niet op je smartphone of tablet mag ontbreken. Dat is natuurlijk de DroidApp App. In de app kun je het laatste nieuws vinden rondom apps, smartphones en accessoires en kun je de specificaties van verschillende toestellen vinden. Lees ook het overzicht met beste apps van april 2017.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel