Essential Phone officieel: smartphone met uniek ontwerp

De mede-oprichter van Android, Andy Rubin, heeft zijn eerste smartphone met de naam Essential Phone onthuld. Deze smartphone heeft een uniek ontwerp en het scherm loopt van rand tot rand. Het toestel kent ook een unieke accessoire, een kleine maar handige 360-graden camera.

Essential Phone

De Essential Phone heeft maar weinig randen, net als bij de LG G6 en Samsung Galaxy S8 het geval is. Een frontcamera mag niet ontbreken op smartphones tegenwoordig en op de Essential Phone vinden we deze ook terug. De frontcamera zit boven in het midden van het scherm, uniek hierbij is dat het scherm rondom de camera loopt. Xiaomi en Sharp hebben ook toestellen waarbij het bovenste gedeelte van het toestel alleen uit scherm bestaat, alleen kozen deze bedrijven ervoor om de camera aan de onderzijde in te bouwen.

De smartphone van Andy Rubin is van alle gemakken voorzien, het display meet 5,71 inch en heeft een QHD weergaveresolutie. Onder de motorkap is een Snapdragon 835 processor te vinden met 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Voor fotografie beschikt het toestel over een dual 13 megapixel camera.

Ook is het toestel uitgerust met een vingerafdruksensor, USB Type-C connector en ondersteuning voor alle gangbare mobiele netwerken. Qua accucapaciteit kom je met 3040 mAh en ondersteuning voor snel opladen niets te kort. De Essential PH-1, zoals het toestel officieel heet, is gemaakt uit Titanium en niet uit aluminium zoals bij veel smartphones het geval is.

Essential Phone 360-graden camera

Je kunt op de Essential Phone allerlei accessoires aansluiten via een magnetische connector aan de achterzijde van de telefoon. De connector werkt op basis van een draadloze verbinding op een frequentie rond de 60GHz. Een van de accessoires die bij de telefoon verkrijgbaar is, is een compacte 360-graden camera. Het toestel kost zonder de accessoire 699 dollar, met de 360-graden camera kost de set tijdelijk 749 dollar. Het is nog niet duidelijk of het toestel naar Nederland en België zal komen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel