Nieuw patent onthult design volgende Essential Phone met pop-up camera

Essential is de naam van het bedrijf van Google mede-oprichter Andy Rubin. Het bedrijf bracht vorig jaar de Essential Phone PH-1 uit; een stijlvolle smartphone waarbij het als eerst de notch bedacht. Nu is een patent verschenen van de volgende Essential Phone.

Essential Phone 2018 met pop-up camera

De Essential Phone is nog altijd niet officieel te koop in Nederland. Dit zou mogelijk in de toekomst kunnen veranderen. Andy Rubin, ex Google-oprichter en tevens oprichter van Essential heeft nu zelf meer informatie gegeven over wat we van de volgende Essential Phone kunnen verwachten.

Iemand op Twitter deelt een link van nieuwe concept-phones op het MWC en stuurt hierbij een mention naar Any Rubin. Er werd gevraagd of hij de desbetreffende concepten heeft gezien. Rubin reageert hierop dat hij dit heeft gezien en stuurt daarbij een link naar patenten die vorig jaar door Essential zijn ingediend. Hier zien we een duidelijke schets van hoe de volgende Essential Phone er mogelijk uit komt te zien.

Essential Phone 2 patent

We zien op de schetsen een strak design waarbij de front-camera terugkomt op het touchscreen zelf. Hoe dat in de praktijk eruit komt te zien is een beetje lastig te voorspellen, maar er is nog een oplossing; de pop-up camera. Deze komt tevoorschijn aan de bovenkant van het toestel en trekt zich weer terug als de camera niet meer gebruikt wordt. Dat het patent ingediend is, betekent niet automatisch dat deze ook in de praktijk zo kan verschijnen. De kans is wel aanwezig.

Vivo Apex

Tijdens het MWC 2018 was ook het merk Vivo aanwezig met de concepttelefoon (Vivo Apex) met een vrijwel vergelijkbaar design. De foto’s die door de fabrikant ervan naar buiten zijn gebracht vind je hieronder.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel