Essential Phone moet niet kapot gaan, want hij is niet te repareren

De Essential Phone (PH-1) is de eerste smartphone van Andy Rubin. Dit was de (mede-) oprichter van Android. Met zijn bedrijf Essential heeft hij een eigen smartphone uitgebracht. Nu blijkt dat het toestel wel heel moeilijk te repareren is.

Essential Phone moeilijk te repareren

De Essential Phone is hier (nog) niet officieel verkrijgbaar, maar werd in mei aangekondigd. Onlangs begon de verkoop van het stijlvolle toestel in de Verenigde Staten. De smartphone is nu door iFixit nagekeken. Zij controleren veel smartphones en kijken naar de manier waarop een toestel gerepareerd kan worden. En dit hebben ze ook bij de Essential Phone gedaan. Echter is duidelijk dat de conclusie verre van positief is.

Essential Phone iFixit

Het was nog om het toestel te laten bevriezen om bepaalde onderdelen te kunnen bereiken en handelingen uit te voeren. Iets wat overigens ook voor veel schade kan zorgen. Daarbij is de accu zeer ontoegankelijk geplaatst, is de USB Type-C poort aan het moederboord gelast en is het opvallend dat volgens iFixit iedere poging tot reparatie zal leiden tot veel schade.

De reparatie-score van iFixit loopt van 1 tot en met 10. Het cijfer tien staat hierbij voor heel makkelijk te repareren. De Essential Phone weet slechts een één te scoren. Mocht je dus toch nog overwegen dit toestel aan te schaffen, hou hem dan heel ;-).

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel