Essential PH-1 smartphone komt mogelijk naar Europa: wil jij hem?

Andy Rubin, mede-oprichter van Android, bracht enkele maanden geleden zijn eerste smartphone uit; de Essential PH-1 Phone. Dit toestel is voorzien van een schermvullende voorkant met nauwelijks schermranden. Nu wordt gemeld dat het toestel mogelijk naar Europa komt.

Essential Phone naar Europa?

Bronnen melden aan The Financial Times dat het team van Essential, bekend van de Essential Phone, in gesprek is met verschillende providers in Groot-Brittannië. Het doel is om de Essential Phone op te laten nemen in het assortiment. Het toestel werd eind mei aangekondigd en kreeg de volledige naam Essential PH1.

Essential PH-1 Europa

De smartphone is voorzien van een schermvullende voorkant waarbij het scherm een grootte heeft van 5,7 inch. De behuizing is vervaardigd uit glas en titanium en er is een opslagruimte van 128GB. Daarbij is er een 13MP dual-camera vol mogelijkheden en maakt het bedrijf gebruik van de Stock Android interface. Ook is er een Snapdragon 835 processor en 4GB RAM-geheugen. De prijzen beginnen bij .

Op dit moment is het toestel alleen leverbaar in de Verenigde Staten. Dat de fabrikant nu in gesprek is met Britse providers zet de deur open naar een introductie in Europa. Het is daarmee niet gezegd dat het toestel ook in ons land uitgebracht zal worden, maar wellicht is de kans groter dat hij uitgebracht wordt in Duitsland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel