De vergeten smartphone: HTC Incredible S

Het was niet de mooiste smartphone die HTC ooit gemaakt heeft en het was ook zeker niet de populairste smartphone van HTC. Toch had dit toestel “iets”. Dit kwam denk ik door de opvallende achterkant en de brede speaker wat het toestel een stoer en robuust uiterlijk gaven. We hebben het over de HTC Incredible S die we bespreken in een nieuwe aflevering van ‘De vergeten smartphone’.

HTC Incredible S

De HTC Incredible S kwam begin 2011 uit, maar had iets mindere specs dan zijn grotere broer, de HTC Desire HD die in oktober van 2010 uit was gebracht. Hoewel het toestel een voor die tijd prachtig Super LCD scherm had, had HTC liever een AMOLED scherm gebruikt voor dit toestel. Echter stopte Samsung met de levering van AMOLED-schermen aan HTC.

Wat het meest opviel aan de Incredible S was de achterkant. Deze was niet helemaal plat, maar het middelste gedeelte stak enigszins uit. Hierdoor leek het alsof er een dikke accu in was geplaatst. Hoewel er voor die tijd een redelijke accu in zat, was deze niet bijzonder groot te noemen. Door de verdikking leek dit namelijk zo, maar de capaciteit bedroeg ‘slechts’ 1450 mAh.

HTC Incredible S

Vormgeving

Aan de voorkant zat een brede speaker, wat het toestel een stoer uiterlijk gaf. Aan de onderkant onder het scherm zaten vier aanraakgevoelige knoppen (de home-knop, menu-knop, terug-knop en de zoek-knop) die oplichten wanneer het scherm aan gaat. Als het scherm uit stond, waren de knoppen niet te zien. Het scherm was een 4 inch Super LCD scherm en had een resolutie van 800 bij 480 pixels. De Incredible S moest het doen met een single-core processor; een Qualcomm Snapdragon S2. Deze had een kloksnelheid van 1 GHz. Het toestel had 768 MB aan RAM en 1,1 GB opslagruimte. De opslagruimte kon uitgebreid worden met een SD kaart van maximaal 32 GB.

HTC Incredible S

Dit zijn uiteraard specificaties die we tegenwoordig niet meer terugvinden in smartphones. Dit geldt ook voor de camera’s. De camera aan de achterkant had een resolutie van 8MP en aan de voorkant zat een camera van 1,3MP. De smartphones van toen hadden ook nog geen 4G, de Incredible S maakte gebruik van de 3G netwerken.

HTC Incredible S

HTC Sense en Android

De Incredible S draaide op Android 2.2 Froyo (met HTC Sense 3.0) en kreeg later een update naar Android 2.3 Gingerbread en Android 4.0 Ice Cream Sandwich (met HTC Sense 3.6). Zoals bij bijna elk toestel van HTC, had HTC een software schil bovenop Android ontwikkeld. Dit wordt HTC Sense genoemd (alleen de HTC G1 en de HTC Magic hadden geen HTC Sense).

HTC Sense heeft enkele handige, uitgebreide functies die door HTC zijn ontwikkeld en een toevoeging zijn op Android. Zo bracht HTC Sense 3.0 snelkoppelingen naar het vergrendelscherm en konden er weer of foto’s op het vergrendelscherm geplaatst worden. HTC Sense 3.6 was geen grote update, het bracht enkele vernieuwde design elementen en een vernieuwd homescreen.

HTC Incredible S samengevat in 5 punten:

  • Bijzondere achterkant
  • Geen fysieke knoppen aan de voorkant
  • Stoer en robuust uiterlijk
  • Super LCD scherm
  • Vier oplichtende aanraakgevoelige knoppen onder het scherm
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel