Karta: een interessante offline navigatie-app voor Android

Als je wilt navigeren van A naar B dan is er voor de smartphone een grote keuze aan navigatie-apps. Zo is er Google Maps, Waze, HERE en Maps.me. De vrij jonge app Karta is een interessante offline navigatie-app die je gratis kunt gebruiken. DroidApp heeft de app ook alvast geprobeerd.

Karta navigatie-app

Karta werd vorig jaar uitgebracht in de Google Play Store en heeft honderdduizenden installaties. Het is een gratis, offline navigatie-app die je kunt installeren voor op je tablet of smartphone. Karta maakt gebruik van de kaarten van OpenStreetMap en bij het opstarten selecteer je het land welke je wilt downloaden. Ook is er gesproken navigatie en stembegeleiding, zodat je geen straat of afslag meer hoeft te missen.

Points of interest

Bij afritten kan Karta ook helpen met het weergeven van rijbaan-assistentie. Een andere handige feature aan de applicatie is dat het je parkeerplaatsen laat zien bij aankomst van je bestemming. Ook kun je gebruik maken van POI (points of interest). Zo kun je zoeken naar restaurants, winkels, hotels en andere voorzieningen. Karta maakt hiervoor gebruik van de database van Foursquare. Natuurlijk kun je ook gewoon de zoekfunctie gebruiken. Bij het plannen van de route wordt de optimale route voorgesteld waarbij je ook de afstand en de reistijd krijgt te zien.

Flitsers en verkeersinformatie

De navigatie-app heeft nog meer functies. Je krijgt in het begin een korte tijd gratis verkeersinformatie. Daarnaast word je ook gewaarschuwd voor een flitser of snelheidscontrole. Het gaat hierbij wel om zogenoemde vaste flitspalen. We hebben onderweg de Karta app uitgebreid getest. We merkten dat de app wel heel enthousiast was met het geven van meldingen voor flitsers. Flitspalen die er niet (meer) stonden.

Downloaden

Verder doet de app precies wat het moet doen. Wel lijkt hij af en toe een wat aparte route te kiezen, in vergelijking met Google Maps. Mocht je wat anders willen dan Google Maps, dan is Karta zeker het overwegen waard. Je kunt de app gratis installeren uit de Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel