Honor 9 aankondiging voor Nederland: high-end smartphone vol verbeteringen

De Chinese fabrikant Honor heeft zojuist in Berlijn haar Honor 9 aangekondigd voor de Europese markt. Nu wordt ook duidelijk dat het nieuwe high-end toestel definitief naar Nederland zal komen. Het toestel volgt de vorig jaar aangekondigde Honor 8 op en heeft diverse nieuwe verbeteringen gekregen.

Honor 9 voor Europa

De Europese release van de Honor 9 is officieel; zojuist is het toestel voor Europa aangekondigd nadat medio juni de aankondiging al voor China werd gehouden. Vorig jaar lanceerde de fabrikant de Honor 8 en dit is nu de opvolger. Daarbij zien we een vergelijkbaar design; hoewel de achterkant wat ronder afloopt aan de randen. Er is weer gekozen voor een glazen behuizing dat bestaat uit meerdere lagen, waardoor het licht op een speciale manier reflecteert.

De Honor 9 beschikt over een 5,15 inch Full-HD display en een andere voorkant dan zijn voorganger. Net als bij de Huawei P10 is de vingerafdrukscanner voortaan te vinden onder het scherm, geïntegreerd in de home-button. Aan de achterzijde vinden we nog wel de dual-camera; voorzien van een 20MP en een 12MP sensor. In tegenstelling tot zijn voorganger kan er -gelukkig- nu ook in 4K-resolutie gefilmd worden. Voor het maken van selfies is er de 8 megapixel front-camera.

Een blik op de lijst met specificaties stelt ook niet teleur. Het toestel beschikt over een Kirin 960 octa-core processor; een razendsnelle chipset met 4x 2.4 GHz en 4x 1.8 GHz aan rekenkracht. Daarnaast is er een variant met 4GB RAM en 64GB interne opslagruimte en komt er een variant met 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Overigens is bij beide varianten het geheugen uitbreidbaar middels een geheugenkaart. De variant met 128GB opslagruimte lijkt voorlopig niet naar Nederland te komen.

Honor 9 design

Honor heeft de Honor 9 voorzien van een 3200 mAh batterij. Er is ruimte voor dual-sim of één simkaart en een geheugenkaart. Aan de onderzijde bevindt zich een USB Type-C poort en ook is er in tegenstelling tot de geruchten een 3,5 millimeter aansluiting te vinden, gelukkig. De Honor 9 draait op Android 7.0 Nougat met daaroverheen de EMUI 5.1 interface.

De Honor 9 is leverbaar vanaf begin juli voor een bedrag van 430 euro. In Europa komt de ‘9’ beschikbaar in het zwart, blauw en grijs. De gouden (voorlopig) niet. Een overzicht van prijzen en specificaties vind je via onderstaande button op de Honor 9 pagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel