Honor 9 aangekondigd: glansrijk toestel met P10-kenmerken komt ook naar Europa

Honor heeft de Honor 9 aangekondigd, de opvolger van de Honor 8. Net als zijn voorganger is de smartphone voorzien van een dual-camera en een glazen behuizing. De telefoon toont enkele kenmerken die we eerder zagen bij de Huawei P10.

Honor 9

De Honor 9 is officieel aangekondigd in thuisland China. Het toestel is vervaardigd uit glas en heeft net als bij de Honor 8 verschillende lagen, wat het toestel een speciaal effect geeft. Waar voorheen de vingerafdrukscanner aan de achterzijde zat, zit die nu net als bij de Huawei P10 aan de voorkant van het toestel.

Honor 9

Er is een 5,1 inch Full-HD display, een dual-camera (20MP en 12MP) en een 3200 mAh accu. Daarnaast heeft de Honor 9 4GB RAM aan boord en 64GB opslagruimte. Overigens is er ook een variant gepresenteerd met 6GB RAM en 64/128GB geheugen. De processor komt uit de fabriek van Huawei en betreft de bekende, snelle Kirin 960 chip.

Honor 9 design

De prijzen van de Honor 9 beginnen omgerekend bij 300 euro. Het toestel zal sowieso uitgebracht worden in het thuisland. Echter zullen we de telefoon ook in Europa gaan zien. Veel toestellen die Honor in ons land en continent uitbrengt, worden ervoor al aangekondigd in China. We verwachten dat de Honor 9 geprijsd zal zijn tussen de 400 en 500 euro. Een releasedatum voor Europa is nog niet bekend, maar mogelijk is dit op 27 juni.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel