6 slaap-apps die je helpen om lekker te slapen

Onze telefoons zijn bij ons van het moment van opstaan tot het moment dat we gaan slapen. Je zou kunnen zeggen dat ze dag en nacht ons leven beheersen. Maar welke functie kan jouw smartphone bekleden wanneer jij graag wil slapen? Tegenwoordig zijn er tal van slaap-apps die jouw slaap analyseren, optimaliseren en je tijdig en op een prettige manier wakker kunnen maken. In dit artikel zetten we een aantal Android-apps besproken die jouw telefoon ook in de nacht nuttig maken.

Slaap-apps

De slaap-apps hebben we onderverdeeld in verschillende categorieën zodat je snel een passende applicatie kunt vinden. Want kies je voor een app die je helpt met in slaap vallen, of ga je voor een toepassing die je juist laat weten hoe je slaap er afgelopen nacht uitzag?

Ontspan & Relax apps

Apps die je helpen met ontspannen, zodat je rustig in slaap kunt vallen.

TaoMix

De app TaoMix zorgt ervoor dat jij je rustig en ontspannen voelt. Door middel van het creëren van een rustige omgeving van geluiden ontspan je samen met je telefoon. Volgens de makers is deze app zeer geschikt voor het gebruik tijdens meditatie, het beoefenen van yoga, het verhogen van de concentratie of wanneer je gewoon van natuurgeluiden houdt.

TaoMix

Je kunt bijvoorbeeld de aanwezigheid van de gekozen geluiden aanpassen door ze verder van de cirkel af te zetten. Ook kun je bepaalde samenstellingen inladen of juist opslaan voor later gebruik. Deze handige app beschikt over een gratis versie en een betaalde versie waarin meer mogelijkheden beschikbaar zijn. Enige tijd geleden schreven we op DroidApp de uitgebreide TaoMix review met alle mogelijkheden in de app. Inmiddels zijn we aangekomen bij versie 2, welke je kunt downloaden via onderstaande button.

TaoMix 2 - Relax with Nature S
TaoMix 2 - Relax with Nature S
Ontwikkelaar: AppRover
Prijs: Gratis

Twilight

Onze telefoons liggen in veel slaapkamers vlak naast ons bed wanneer wij gaan slapen. Snel voor het slapen gaan nog even de sociale media checken of nog even door de laatste headlines scrollen. Uit onderzoek is gebleken dat blauw licht (het licht afkomstig van digitale schermen) vlak voor het slapen gaan een negatief effect heeft op onze slaapcyclus.

Twilight

Met Twilight kun je ervoor zorgen dat het blauwe licht van je smartphone of tablet wordt gefilterd waardoor je er minder last van hebt. Hoeveel er van het blauwe licht wordt gefilterd is afhankelijk van de hoeveelheid daglicht dat er beschikbaar is. Des te later het op de avond is, des te meer blauw licht Twilight wordt gefilterd. Twilight is gratis te downloaden, maar beschikt ook over een pro-versie die je kunt kopen.

Slapen apps

Tijdens het slapen hoeft je telefoon niet perse ongebruikt naast je te liggen. Deze verschillende slaap-apps analyseren je slaap en bieden je nog veel meer mogelijkheden.

Sleep as Android

Heb je het gevoel dat je nachten lang wakker ligt en slecht slaapt? Misschien is Sleep as Android dan een optie voor jou. Deze app bevat een slimme wekker en biedt tevens een analyse van jouw slaapcyclus. De wekker zorgt ervoor dat je op een prettig moment van jouw slaapcyclus wordt gewekt en de analyse biedt inzichten in jouw slaapgedrag. Informatie over je slaaptekort, momenten van diepe slaap en je snurkgedrag worden inzichtelijk, en zijn – indien gewenst – eenvoudig te delen op Facebook en Twitter. Daarbij kan het ook praten in je slaap opnemen zodra een gesprek boven een bepaalde grens komt.

Sleep As Android

Ook voor mensen die moeite hebben met opstaan heeft deze app een oplossing, namelijk een ontwaak-controle. Zodra de wekker gaat moet de vaste slaper een handeling uitvoeren in de vorm van bijvoorbeeld een rekensom of een QR-code scannen. Hang de QR-code in je badkamer, en je bent gelijk je bed uit. Sleep As Android is gratis beschikbaar en verkrijgbaar in een premiumversie voor €3,99.

SnoreLab

Ben je volgens je partner ‘s nachts qua volume nogal aanwezig, maar geloof je daar zelf weinig van? Probeer SnoreLab (SnurkLab) eens op je Android-telefoon. Terwijl jij ligt te slapen maakt de app opnames van jouw geluidsproductie, geeft inzicht in wanneer en hoe hard je snurkt. Daarnaast ontvang je ‘s ochtends een SnurkScore waarmee je de strijd aan kunt gaan met de andere gebruikers ter wereld.

Snorelab app

Naast deze informatie geeft de app ook adviezen om het snurken tegen te gaan en laat het de gevolgen van bijvoorbeeld alcohol zien op uw gesnurk. SnoreLab is gratis te downloaden.

SnurkLab : Neem uw Snurken
SnurkLab : Neem uw Snurken
Ontwikkelaar: SnoreLab Ltd
Prijs: Gratis

Sleep Cycle

De app Sleep Cycle lijkt qua gebruik op de hiervoor besproken app Sleep as Android. Ook deze app maakt gebruik van een slimme wekker en biedt informatie over de slaapcyclus.

Sleep Cycle

De wekker zoekt net als Sleep as Android het beste moment om wakker te worden. Dit wordt gedaan in een tijdsblok van 30 minuten, dat vooraf wordt aangegeven. Je kiest er bijvoorbeeld voor om op te staan op het beste moment tussen 07.00 uur en 07.30 uur. Sleep Cycle is de eerste maand gratis te gebruiken, als je alle functies wilt gebruiken moet je na die maand betalen.

Sleep Cycle: Sleep Tracker
Sleep Cycle: Sleep Tracker
Ontwikkelaar: Sleep Cycle AB
Prijs: Gratis

Sleep Better

Op het gebied van hardloop-apps is Runtastic een grote speler, maar deze ontwikkelaars hebben ook een app op de markt gebracht die de slaapcyclus weergeeft. Hiermee is het mogelijk om je slaapgewoontes te verbeteren en meer nachtrust te pakken. Deze app toont je hoe je dagelijkse activiteiten je slaap beïnvloeden aan de hand van je slaapcyclus.

Sleep Better Runtastic app

Volgens de makers van de app hoef je met deze app absoluut geen andere slaap-apps te gebruiken. De app is volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Sleep Better Runtastic: Analys
Sleep Better Runtastic: Analys
Ontwikkelaar: Adidas Runtastic
Prijs: To be announced

Heb jij een applicatie die je graag gebruikt rondom het slapen? Laat het dan ons zeker weten door een reactie achter te laten onder dit bericht!

Artikel geschreven door Stef
Gepubliceerd op 17 juni 2017, geüpdatet september 2022

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel