Wat is de zonkracht? Bescherm jezelf met de UVLens app

De zonkracht is dit jaar al meerdere keren veel sterker geweest dan normaal. Dit heeft als gevolg dat mensen niet veel nodig hebben om flink te verbranden. De app UVLens is een handige zonkracht-app die je direct inzicht geeft in de straling van de zon. Daarnaast helpt het je met tips en reminders voor de zonnebrand en bescherming in de zon.

UVLens app

De zomer is al vroeg begonnen en dus genieten we massaal van het zonnige weer; in de tuin, op het terras of aan het strand. Je insmeren met zonnebrand kan voorkomen dat je na een tijdje aan het verbranden bent, maar om de hoeveel tijd moet je je insmeren, en welke factor moet je smeren? Een onmisbare app op zonnige dagen is de app UVLens, die voluit UV Index Forecasts heet.

Zonkracht

De zonkracht ofwel UV-index geeft de intensiteit aan van UV-straling die de aarde bereikt, zo omschrijft het KNMI. Deze waarde is afhankelijk van verschillende factoren; zoals de positie van de zon, het seizoen en verandert op het moment van de dag. Het maakt daarbij niet uit of het juist warm of relatief koud is die dag. Ook de bewolking heeft invloed op de zonkracht.

Niet meer verbranden

Dan terug naar de app. In de UVLens app zie je direct bij het opstarten je eigen locatie met de daarbij berekende zonkracht. Deze kan weergegeven worden in het aantal vlammetjes of in het cijfer, waarbij deze verduidelijkt wordt met een kleur. Je kunt met de slider in de klok ook kijken wat het vandaag eerder was, en wat de zonkracht vandaag verder wordt. Met de slider onderin beeld kun je schakelen naar vannacht en morgen voor de zonkracht voorspelling.

Zonkracht app

Er zijn nog enkele andere opties beschikbaar. Onder de optie ‘My Skin’ kun je je een soort van eigen profiel maken en kenmerken doorgeven zoals je huidskleur, kleur van je haar, ogen en dergelijke. Je ziet dan hoe lang het ongeveer duurt voordat je verbrandt. Daarbij kun je met het pompje onderin beeld aangeven dat je je hebt ingesmeerd. Hier geef je de factor aan en of het resistent is tegen water en wat voor activiteit je doet. De UVLens app stuurt je een notificatie zodra je je weer moet insmeren.

Zomer

Nog meer tips voor apps die van pas kunnen komen op een zomerse dag? Lees dan ons overzicht met verkoelende apps. En is jouw smartphone al klaar voor de zomer? Lees dan zeker deze zomertips voor je smartphone. Je kunt de UVLens app gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Op zoek naar de beste weer-app? Lees de grote, onafhankelijke weer-app test!

UVLens - UV Index Forecasts
UVLens - UV Index Forecasts
Ontwikkelaar: Spark 64
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel