Nokia presenteert de Nokia 8: nieuwe high-end smartphone voor 599 euro

Het zat er al even aan te komen en zojuist was het moment daar dan echt; de Nokia 8 aankondiging. Op dit moment was de Nokia 6 het high-end toestel maar HMD Global komt nu met de nog uitgebreidere Nokia 8 met metalen behuizing en dual-camera.

Nokia 8 aankondiging

De Nokia 8 kwam de laatste weken (en maanden) meerdere malen in het nieuws. Tijdens de afgelopen editie van het Mobile World Congress kwam Nokia met de Nokia 3, 5 en 6 aankondiging en de 3 en 5 zijn inmiddels te koop in Nederland. De laatste stand van zaken is dat we hopelijk deze maand ook de Nokia 6 in ons land kunnen verwachten.

Nokia 8

Camera

Met de Nokia 8 heeft HMD Global een nieuwe high-end smartphone klaarstaan. Het toestel heeft het herkenbare Nokia-design zoals we die bij de andere drie toestellen zagen. De behuizing is van metaal en aan de achterkant zien we de dual-camera die in samenwerking met Carl-Zeiss is ontwikkeld.

Nokia 8 bothie

De sensoren tellen allebei 13 megapixel en de een legt monochroom vast, de ander kleur. Er is optische beeldstabilisatie en fasedetectie (laser-) autofocus. Aan de voorzijde is een front-camera met een resolutie van eveneens 13 megapixel (f/2.0) te vinden. Dankzij ‘bothie’ wordt het mogelijk om tegelijkertijd de camera aan de voor- en achterkant te gebruiken tijdens het filmen. Leuk voor je vlog! Daarbij kun je vanuit de camera-app ook direct livestreamen naar Facebook.

Filmen met de Nokia 8 kan in 4K en er wordt gebruik gemaakt van een 360 graden microfoon die het geluid rondom vast kan leggen. Een impressie hiervan krijg je in onderstaande interessante video. De standaard galerij-app op de Nokia 8 is Google Foto’s en geeft je onbeperkte opslagruimte voor je foto’s en video’s.

Nokia rust de ‘8’ verder uit met een Snapdragon 835 processor, 4GB RAM-geheugen en 64GB opslagruimte. Dit kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. Daarbij is de Nokia 8 voorzien van 5,3 inch display met een Quad-HD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Er wordt gebruik gemaakt van Gorilla Glass 5 en onder het scherm bevindt zich de home-button met vingerafdrukscanner en de touch-sensitive toetsen.

Nokia 8

Opvallend is dat een groot aantal smartphones tegenwoordig wel waterbestendig zijn. De Nokia 8 is dat niet en heeft slechts een IP54-certificering. De dikte van het toestel komt uit op 7,3 millimeter en loopt wat afvlakkend af aan de zijkant met een dikte van 4,6 millimeter. De accu heeft een capaciteit van 3090 mAh.

Verkrijgbaarheid

Dan natuurlijk misschien wel de belangrijkste informatie: de verkrijgbaarheid en prijs. HMD Global laat weten dat het toestel vanaf begin september wereldwijd verkrijgbaar zal zijn voor een prijs van 599 euro. De Nokia 8 komt beschikbaar in de kleuren Tempered Blue, Polished Copper, Polished Blue en Steel.

We hebben alle tot nu toe bekende specificaties en informatie voor je gebundeld op de Nokia 8 pagina. De pagina kun je bereiken via onderstaande button. Hier vind je ook de media-pagina met officiële filmpjes van de Nokia 8.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel