LG V30 aangekondigd: high-end smartphone met erg strak design komt naar Nederland

De LG V30 kwam in de afgelopen weken al meerdere keren in het nieuws. Nu heeft LG voorafgaand aan de IFA de LG V30 officieel aangekondigd, samen met de LG V30+. We zetten alle details op een rij. Het toestel zal ook in ons land uitgebracht worden, in tegenstelling tot de LG V20.

LG V30 aangekondigd

Eindelijk is het zover; de LG V30 is officieel aangekondigd. De smartphone van LG komt beschikbaar naast de LG G6 en is dus geen opvolger of vervanger. De V30 is wel eveneens een high-end smartphone waarbij we een FullVision display zien met nauwelijks schermranden.

LG V30 kleuren

Display, scherm en behuizing

Het OLED-beeldscherm van de LG V30 heeft een grootte van 6,0 inch met een Quad-HD+ resolutie. Daarnaast is de V30 met een gewicht van slechts 158 gram en een dikte van 7,3 millimeter het lichtste toestel met een 6 inch scherm. Net als de G6 is de V30 voorzien van IP68-certificering en kan het dus tegen stof en water.

De LG V30 is uitgerust met een Snapdragon 835 processor, de high-end SoC van Qualcomm en ook is er 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Deze opslagruimte is uitbreidbaar met een geheugenkaart. De accucapaciteit bedraagt 3300 mAh en is hiermee net zo groot als die van de G6.

LG heeft de V30 zowel aan de voor- als aan de achterkant vervaardigd uit glas. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een metalen frame. De smartphone wordt leverbaar in de kleuren Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue en Lavender Violet. Overigens is het mogelijk dat niet alle kleuren naar ons land komen.

LG V30 Moroccan Blue

Dual-camera

Aan de achterzijde van de V30 is een dual-camera te vinden met een 16MP sensor en 13MP sensor. Eerder maakte LG al bekend dat deze dual-camera een enorm hoge lichtgevoeligheid heeft met een diafragma van slechts f/1.6. Hierdoor moet het maken van foto’s in donkere omgevingen geen probleem zijn. Aan de voorzijde is een 5 megapixel camera te vinden met een lichtgevoeligheid van f/2.2.

De camera van de V30 laat je ook handmatig de camera-instellingen aanpassen en er is optische beeldstabilisatie aanwezig, net als elektronische beeldstabilisatie en Hybrid Autofocus met laser- en fasedetectie autofocus.

Cine Video is een dienst die gebruikers de mogelijkheid moet geven om de beste video’s te maken. Daarbij is er Point Zoom die je specifiek op één onderwerp laat inzoomen en zo het onderwerp het beste in beeld kunt brengen. Tevens zijn er 15 presets die je video een uniek gevoel geven van een film. Hierbij kun je denken aan romantisch, komedie, thriller en meer.

Op het gebied van multimedia heeft LG niet al teveel bezuinigd, gelukkig. Dankzij de aanwezigheid van Hi-Fi Quad-DAC wordt een nog betere geluidskwaliteit belooft. Hiervoor is samengewerkt met B&O Play, en ook de B&O Play hoofdtelefoon wordt meegeleverd. Tevens wordt MQA ondersteund, wat een hoge resolutie audio-file is waar echte muzikanten en studio’s mee werken.

LG V30 Zilver

Overige mogelijkheden

De 3300 mAh accu kan draadloos worden opgeladen en er is tevens integratie van Google Assistant. Daarbij is de LG G6 uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de achterzijde en kan er gebruik gemaakt worden van gezichtsherkenning.

De telefoon draait op Android 7.1.1 Nougat met daarbij de LG UX 6.0 interface met ondersteuning voor spraakherkenning. Ook de eerder aangekondigde Floating Bar en het Always-on Display zijn aanwezig. De Floating Bar met snelkoppelingen kan gebruikt worden zonder het scherm eerst te moeten inschakelen.

LG V30+

Naast de LG V30 is ook de LG V30+ aangekondigd. Deze smartphone is vrijwel identiek aan de V30, maar heeft één ding extra. Zo bedraagt de interne opslagruimte geen 64GB maar 128GB. Overigens zal de LG V30+ maar in een beperkt aantal landen uitgebracht worden en verwachten we hem eigenlijk niet in ons land.

LG V30

Verkrijgbaarheid

De LG V30 zal vanaf 21 september 2017 verkrijgbaar zijn in Zuid-Korea. Daarna zal de V30 verschijnen in Noord-Amerika, Azië, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. We hopen je spoedig meer te vertellen over de releasedatum in Nederland. We zullen dit bericht eveneens direct bijwerken als de prijs van de smartphone bekend is.

Eerder wist DroidApp al te melden dat het toestel naar verwachting pas vanaf Q4 2017 in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

We hebben alle specificaties verzameld op de specificatie-pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel