LG kondigt erg lichtsterke camera aan voor LG V30

Pas op 31 augustus kunnen we de presentatie verwachten van de LG V30, nu al komen we steeds meer te weten. Vanaf volgend kwartaal moet de telefoon verkrijgbaar zijn. Nu heeft LG alvast de camera aangekondigd die we in het toestel gaan zien. Vooral de lichtgevoeligheid valt in positieve zin op.

Lichtsterke camera voor LG V30

LG heeft alvast de camera aangekondigd die we terug gaan zien bij de LG V30. Dit terwijl we het toestel zelf nog niet officieel gezien hebben. De aankondiging zal plaatsvinden op 31 augustus 2017 en gisteren schreven we ook dat we nu duidelijk hebben dat het toestel in Q4 2017 uitgebracht zal worden.

LG V30 camera

LG laat weten dat het toestel voorzien zal zijn van een erg lichtsterke lens. Niet eerder werd een smartphone voorzien van een lens met een diafragma van f/1.6. Dit betekent dat het maken van slechte foto’s in donkere omgevingen tot het verleden moet horen. Net als bij de LG G6 zal de V30 uitgerust zijn met een dual-camera waardoor ook groothoek foto’s gemaakt kunnen worden. Ook wordt gebruik gemaakt van de Crystal Clear-lens technologie gebruikt zoals bij de LG V20. Volgens de Koreaanse fabrikant laat deze lens meer licht door en leidt dit tot een verbeterde kleurweergave.

Daarnaast laat het bedrijf weten dat het toestel voorzien zijn camera die 30 procent kleiner is dan bij de V20. Functies die bij de camera verder aanwezig zijn, zijn laser autofocus, optische beeldstabilisatie en elektronische beeldstabilisatie. Uiteraard zal de V30 ook voorzien zijn van een handmatige camera-modus en kan ook de videocamera handmatig ingesteld worden, zo is de verwachting.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel