LG V30 krijgt een 6.0 inch OLED-display met dunne rand

LG’s volgende vlaggenschip smartphone zal een OLED display krijgen, dat maakte de Zuid-Koreaanse fabrikant bekend. LG bracht al eerder een telefoon met OLED-display uit in 2015 namelijk de LG G Flex 2.

LG brengt nieuw toestel met OLED-display

Met de verschuiving naar OLED wil LG ook de beeldkwaliteit op haar smartphones verbeteren. LG gebruikt voor haar smartphones normaal gesproken LCD-schermen. OLED zou volgens de fabrikant veel beter zijn voor prachtige beelden en Virtual Reality toepassingen. In televisies van LG wordt OLED al veel langer gebruikt.

LG OLED FullVision Display

In het persbericht spreekt LG nog niet over de LG V30 maar het ligt voor de hand dat het toestel de LG V20 opvolgt. Ook zal het display worden voorzien van Corning Gorilla Glass 5 wat het scherm tegen krassen moet beschermen. Het valt te verwachten dat het scherm van de LG V30 licht gebogen zal zijn doordat LG gebruik maakt van plastic OLED. De weergaveresolutie van het 6 inch display is ook al bekend; 1440 x 2880 met een 18:9 beeldverhouding.

Op basis van deze specificaties duurde het niet lang voordat een fan een mock-up maakte van het toestel. Het strakke design en het grote scherm komen goed tot haar recht en het is nog even afwachten of het toestel er ook echt zo uit gaat zien.

LG V30 mockup

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel