LG V30 en V40 ThinQ krijgen ‘misschien’ Android Pie in juni

Opnieuw wordt het geduld van de LG-bezitter enorm op de proef gesteld. Waar een groot aantal fabrikanten, zelfs voor hun goedkopere toestellen, de update naar Android Pie hebben uitgerold, blijft het bij LG stil. Nu is er iets meer nieuws.

LG, wanneer krijgen we Pie?

LG en updaten… het blijft een lastige combinatie. Nog altijd draait de LG G7, het high-end model van LG op Android Oreo. Daarbij verscheen in november vorig jaar de LG V40 nog met Oreo, terwijl Pie al lang en breed uit was. De bezitters van verschillende toestellen zitten met smart te wachten totdat LG de update eens uitrolt.

Eerder in het eerste kwartaal werd de update al uitgerold voor de LG G7 ThinQ, maar dit was enkel nog in Zuid-Korea. Nog altijd is er geen teken van Europese uitrol van Pie voor de G7. LG laat nog niks los over wanneer de update in Nederland en België uitgerold zal worden.

LG G7 ThinQ google assistant

LG Korea zal dus dit kwartaal starten met het verspreiden van de Pie-update voor de LG V30 ThinQ en V40 ThinQ. Hierbij is niet duidelijk wanneer de update nou precies in ons land beschikbaar komt. Bronnen spreken over een uitrol die start in juni. Echter, als het net zo lang duurt als bij de G7 ThinQ, kan het zomaar zijn dat we pas rond de zomervakantie de update zien binnenrollen op dit toestel.

Eerder beloofde LG beterschap met de opening van een Software Upgrade Center. Het lijkt er eerder op dat dit ‘centrum voor het sneller uitrollen van updates’ gesloten is. We hopen dat LG het updatebeleid een keer serieus neemt voor haar smartphones. Zodra er meer bekend is over de verspreiding van Android 9 Pie, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel