LG G7 ThinQ: Android Pie in 1e kwartaal; wanneer volgt de rest?

LG heeft meer informatie gegeven over wanneer het de update naar Android 9 Pie uitrolt voor de LG G7 ThinQ. Dat zal starten in het eerste kwartaal van 2019. Wanneer volgt de rest?

Android Pie voor LG

LG heeft voor de bezitters van de LG G7 ThinQ nieuws te melden. Vanaf het eerste kwartaal van 2019 wordt de update naar Android 9 Pie verspreid. Een specifieke datum wordt niet genoemd, waardoor dit kan liggen tussen 1 januari en 31 maart. Overigens geldt deze periode enkel voor Zuid-Korea, het thuisland van LG.

Wanneer de update vervolgens in Nederland en de rest van Europa aankomt, is onbekend. Doorgaans zitten hier meerdere weken tussen. Of dan het eerste kwartaal wordt gehaald is onduidelijk. LG heeft, zo schreven we eerder in ons opinie-artikel, een niet al te beste naam op het gebied van updaten. Een speciaal Software Upgrade Center moest hier verandering in brengen, maar nog altijd zien we hier maar weinig van terug in de praktijk.

LG G7 ThinQ voorkant

LG is met de updateplannen voor de LG G7 ThinQ, haar high-end toestel zelfs, toch wel aan de erg late kant. Sony heeft voor haar toestellen de updates allemaal afgerond naar Pie. Nokia, Huawei en OnePlus zijn ook druk bezig en Samsung is sinds de kerst bezig met updaten. Tussen de vrijgave van Android Oreo en de uitrol van Oreo voor de LG G6 zat een periode van zo’n driekwart jaar. Negen maanden wachten op een Android-update voor een high-end toestel is echt onwijs lang.

Overigens is onbekend wanneer en welke Android-toestellen van LG ook de update krijgen naar Android 9.0 Pie. We verwachten in ieder geval de LG V30 en de LG G6, maar informatie hierover heeft LG nog altijd niet gegeven. Het is dan ook te hopen dat er snel goed nieuws komt voor de gebruikers van deze toestellen. Of de onlangs uitgebrachte LG G7 Fit en LG Q7 de update krijgen, is ook onbekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel