LG krijgt Software Upgrade Center voor snellere releases Android updates

LG heeft in haar thuisland Zuid-Korea een nieuwe divisie opgericht. Het Software Upgrade Center heeft de verantwoordelijkheid om sneller Android updates uit te brengen voor smartphones van de fabrikant. LG brengt wel updates uit maar doet dat nog niet volgens een vast schema.

LG wil updatebeleid verbeteren

Medewerkers van de nieuwe afdeling gaan updates sneller ontwikkelen en intern testen om de stabiliteit te garanderen. De afdeling heeft ook de verantwoordelijkheid gekregen om de compatibiliteit van diverse LG apps te controleren en te garanderen. De eerste update die de afdeling zal uitbrengen is Android Oreo voor de LG G6. Daarbij wordt de uitrol deze maand gestart in het thuisland en later volgen andere belangrijke markten, waaronder dus ook Nederland.

LG G4 beveiligingsupdate

Hoewel LG sporadisch updates uitbrengt voor haar smartphones, kent het bedrijf geen vast schema. Gebruikers melden regelmatig dat zij tal van beveiligingspatches achterlopen, terwijl er ook gebruikers zijn waarbij het patchniveau hoger ligt. Of het Software Upgrade Center ook het verschil in versie zal rechttrekken bij diverse gebruikers is de vraag.

We hebben in ons uitgebreide artikel over het updatebeleid van fabrikanten, al eerder ons kritisch uitgelaten over het uitrollen van updates door onder andere LG.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel