​LG G6: Android 8.0 Oreo update beschikbaar – dit is er nieuw

G​ebruikers van de LG G6 moesten er lang op wachten, maar vandaag heeft LG eindelijk Android 8.0 Oreo vrijgegeven. De update brengt een hoop verbeteringen en nieuwe functies. We zetten de nieuwe dingen voor je op een rij.

LG G6: Android 8.0 Oreo

In Europa, waaronder in Nederland en België, is LG begonnen met het updaten van haar vlaggenschip van vorig jaar, de LG G6. De smartphone wordt bijgewerkt met de update naar Android 8.0 Oreo. De update liet lang op zich wachten, maar nu kunnen we dus het goede nieuws met je delen. Gebruikers krijgen met de update toegang tot nieuwe features en verbeteringen.

Standaard brengt de update direct de nieuwe features die met Oreo werden aangekondigd. Denk aan de notificatiekanalen waarmee je gerichter notificaties in kunt stellen en de verbeterde versie van automatisch aanvullen. Daarnaast kun je Picture-in-Picture gebruiken waarmee je bijvoorbeeld de navigatie in Google Maps over een andere app open kunt hebben staan.

Andere verbeteringen

De LG G6 krijgt update V20a-APR-23-2018, samen met nog een aantal verbeteringen. Als eerst is de comfortabele weergave verbeterd; het zogenoemde blauwlichtfilter. Je kunt de sterkte hiervan nu aanpassen aan 10 niveaus. LG heeft verder de homescreen-opmaak aangepakt. Je kunt nadat de software-update is afgerond bij weergave ‘Home’ kiezen als je de app-drawer wilt blijven gebruiken.

Tijdens het gebruik van apps kunnen voortaan ook de touchtoetsen verborgen worden. Een andere feature die is toegevoegd, is de mogelijkheid om de pictogramvormen te veranderen. Tevens belooft LG dat met de Oreo-update de levensduur van de batterij verlengd wordt. Dit is te danken aan een efficiënter beheer van apps die op de achtergrond draaien. Tot slot levert LG beveiligingsupdate april 2018 mee. We hopen dat LG nu wel doorpakt met het uitbrengen van updates. Want het updatebeleid van LG gaat niet over rozen.

Update

De update wordt OTA, dus via het toestel, uitgerold. Echter heb ik tevergeefs de update al meerdere malen gestart, maar stopt hij met downloaden na een procent of 40. Het kan zijn dat het nu druk is op de server waarbij je er moeilijk doorheen komt. Mocht het jou wel gelukt zijn, dan horen we het natuurlijk graag.

Je krijgt vanzelf een notificatie op je LG G6 als de update beschikbaar is. Je kunt ook handmatig controleren via Instellingen > Algemeen > Update center > Software-update. De update is bijna 1,7GB groot. Het downloaden van de update via WiFi is dus aan te raden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel